Φούντες, τσαρούχια και φέσια στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας στην Αγία Παρασκευή

Φούντες, τσαρούχια και φέσια στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας στην Αγία Παρασκευή

Ολοκληρώνεται η  περιοδική έκθεση «Το ’21 αλλιώς: Η Ελληνική Επανάσταση με φιγούρες και διοράματα PLAYMOBIL»

Ολοκληρώνεται αύριο η  περιοδική έκθεση «Το ’21 αλλιώς: Η Ελληνική Επανάσταση με φιγούρες και διοράματα PLAYMOBIL», που οργάνωσε  το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με το «Πολύτροπον» και βιωματικό εργαστήρι, με τίτλο «Φούντα, τσαρούχ’ κι φέσ’, πουλύ μας αρέσ’, πουλύ μας αρέσ’!!!», στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου.

Μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν το δικό τους έργο, εμπνευσμένο από το φέσι και το τσαρούχι, που φορούσαν οι Έλληνες την περίοδο του Αγώνα, με την καθοδήγηση της εικαστικού Φερενίκης Τσαμπαρλή.

Το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε εργαστήρι για παιδιά, ηλικίας 6 έως 10 ετών, ενώ σήμερα Σάββατο 9 και αύριο  Κυριακή 10 Οκτωβρίου  θα λειτουργήσει  εργαστήρι  για ενήλικες (ώρες 11:00-14:00).

Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση «Το ’21 αλλιώς: Η Ελληνική Επανάσταση με φιγούρες και διοράματα PLAYMOBIL», αποτέλεσμα συνεργασίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς με το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, στο πλαίσιο των Επετειακών Δράσεων της Τράπεζας Πειραιώς για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, παρουσιάζεται στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου έως τις 17 Οκτωβρίου 2021. Αποτελεί μια πρωτότυπη προσέγγιση όσων διαδραματίστηκαν από τους προεπαναστατικούς χρόνους μέχρι και την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους, στην οποία μικρόσωμες πολύχρωμες φιγούρες «συνθέτουν» πεδία μαχών, αναπαριστούν ιστορικά γεγονότα, περιγράφουν σκηνές καθημερινότητας, απεικονίζουν σημαίνουσες μορφές του Αγώνα.

Η συμμετοχή στο εργαστήρι και τα υλικά είναι δωρεάν.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 22530 32300 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

*Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, το εργαστήρι  θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου

Αγία Παρασκευή, 811 02 Λέσβος

Τ: 22530 32300 | www.piop.gr

 

To top