Η ομολογία του συντρόφου της Καϊλή: «Τα έκανα όλα για τα χρήματα – Ελευθερώστε την Καϊλή»

Η ομολογία του συντρόφου της Καϊλή: «Τα έκανα όλα για τα χρήματα – Ελευθερώστε την Καϊλή»

Ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, που συνελήφθη στην τεράστια επιχείρηση κατά της διαφθοράς που ξεκίνησε την Παρασκευή η ομοσπονδιακή εισαγγελία, προχώρησε σε ομολογία κατά την ανάκρισή του ενώπιον της βελγικής αστυνομίας και του ανακριτή.

Ο Τζιόρτζι, εκ των βασικών εμπλεκομένων στην καταγγελλόμενη υπόθεση διαφθοράς και παρέμβασης, που κατηγορείται μαζί με την Εύα Καϊλή, τον Πιερ Αντόνιο Παντσέρι και ένα τέταρτο άτομο για διαφθορά, ξέπλυμα χρήματος και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ομολόγησε, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που περιήλθαν σε γνώση της βελγικής εφημερίδας Le Soir και της ιταλικής La Repubblica, παρουσία του δικαστή Μισέλ Κλεζ ότι ήταν μέλος μιας οργάνωσης που χρησιμοποίησε το Μαρόκο και το Κατάρ με στόχο να επηρεάσει τις σχέσεις των δύο χωρών με την Ευρώπη.

Το ένταλμα σύλληψης για τον Τζιόρτζι επιβεβαιώθηκε την Τετάρτη από το προδικαστικό συμβούλιο και θα παραμείνει υπό κράτηση για άλλον έναν μήνα. Ο σύντροφος της Καϊλή επιβεβαίωσε στην ανάκρισή του ότι ο Παντσέρι ήταν πράγματι ο επικεφαλής αυτής της υποτιθέμενης οργάνωσης.

Ο δικηγόρος του Παντσέρι, Λοράν Κενς, σε ερώτηση της Le Soir απάντησε ότι δεν διαθέτει τέτοιες πληροφορίες. «Το μόνο που έχω να πω είναι ότι είναι ανυπόστατο, καθώς δεν έχουμε πρόσβαση σε αυτό το έγγραφο το οποίο έχετε δει εσείς. Πρόκειται για παραβίαση του απορρήτου της διαδικασίας».

Στην απολογία του ο Τζιόρτζι αναγνώρισε ότι ο ρόλος του στην «οργάνωση» ήταν να διαχειρίζεται τα μετρητά. Από την πλευρά της η La Repubblica σημειώνει ότι ο Τζιόρτζι φέρεται να είπε στους δικαστές μετά την απολογία του «ελευθερώστε τη σύντροφό μου».

«Τα έκανα όλα για χρήματα που δεν είχα ανάγκη» ήταν οι λέξεις, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, που χρησιμοποίησε ο Τζιόρτζι για να επιβεβαιώσει την εμπλοκή του στο Qatargate. «Ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι κατέρρευσε μπροστά στους δικαστές των Βρυξελλών, παραδέχθηκε ότι ενήργησε παράνομα και δήλωσε μετανιωμένος», προσθέτει η La Reppublica.

To top