Τρία χρόνια χωρίς τον Κυριάκο Παπαδόπουλο

Τρία χρόνια χωρίς τον Κυριάκο Παπαδόπουλο

Τρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ξαφνική απώλεια του Υποπλοιαρχου Λ.Σ. Κυριάκου Παπαδόπουλου. Ο κυβερνήτης  του Λιμενικού σώματος που συνδέθηκε με τη μεγάλη προσφυγική κρίση του 2015 και έσωσε χιλιάδες  ζωές προσφύγων στη θάλασσα έφυγε αναπάντεχα από τη ζωή στις 10 Οκτωβρίου του 2018, σε ηλικία μόλις 44 ετών , από ανακοπή καρδιάς, βυθίζοντας στο πένθος την κοινωνία της Λέσβου.

Ο κυβερνήτης του θρυλικού ΠΛΣ 602 που πρωτοστάτησε στη διάσωση ανθρώπων στην κορύφωση της προσφυγικής κρίσης το 2015 και το 2016.

 Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος ήταν κεντρικός ήρωας στο ντοκιμαντέρ «4.1 miles» που περιέγραφε μια μέρα από τη ζωή των στελεχών του λιμενικού σώματος που βρέθηκαν στη μέση της μεγαλύτερης ανθρωπιστικής κρίσης μετά το 2ο παγκόσμιο πόλεμο, που ήταν υποψήφιο για το βραβείο Όσκαρ το 2017 από την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών.

 

Ο ελληνικός και διεθνής Τύπος τον είχε χαρακτηρίσει «φύλακα άγγελο» των προσφύγων.

Το 2015 ο  Κυριάκος Παπαδόπουλος μαζί με τον παπά Στρατή Δήμου που είχε φύγει από τη ζωή , τιμήθηκαν από την Ακαδημία Αθηνών ως   0ι «ήρωες της Λέσβου».

 

 

 

 

To top