Εύα Καϊλή: Κρίνεται σήμερα η προφυλάκισή της

Εύα Καϊλή: Κρίνεται σήμερα η προφυλάκισή της

Το προδικαστικό συμβούλιο του Βελγίου αναμένεται να κρίνει σήμερα αν η πρώην Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύα Καϊλή, θα περάσει το διάστημα μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής της, ένα με ενάμιση χρόνο περίπου, στις βιώσιμες και υπερσύγχρονες φυλακές Χάρεν των Βρυξελλών, στις οποίες μεταφέρθηκε χθες από τις φυλακές Σεν Ζιλ, ή θα αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Το γεγονός της μεταφοράς της στις νέες φυλακές εκλαμβάνεται από μερίδα αναλυτών ως κακός οιωνός ενόψει της σημερινής δικαστικής διαδικασίας, τη στιγμή που η ομοσπονδιακή αστυνομία του Βελγίου παρουσίασε χθες τα ευρήματα από τις έρευνες στις κατοικίες και στα γραφεία του πρώην Ευρωβουλευτή, Αντόνιο Παντζέρι, της Εύας Καϊλή και του πατέρα της, Αλέξανδρου, ευρήματα που υπερβαίνουν το 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Το συνολικό οικονομικό ποσό, το οποίο εντόπισαν οι βελγικές Αρχές στην κατοχή της Ελληνίδας Ευρωβουλευτή και του πατέρα της, μέχρι στιγμής, ανέρχεται στις 750.000 ευρώ.  Ενώ εξελίσσονται, σε Αθήνα και Βρυξέλλες, οι έρευνες για τον εντοπισμό περαιτέρω στοιχείων.

Μαζί με την κ. Καϊλή, το προδικαστικό τμήμα, θα αποφασίσει σήμερα αν θα κριθούν ή όχι προφυλακιστέοι, ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, ένας λομπίστας των Βρυξελλών και ο πρώην Ιταλός Ευρωβουλευτής, Αντόνιο Παντζέρι, ο οποίος περιγράφεται ως ο ιθύνων νους της «παρέας».

 

 

To top