Συναγερμός από τις υγειονομικές αρχές για τη “γρίπη της καμήλας”

Συναγερμός από τις υγειονομικές αρχές για τη “γρίπη της καμήλας”

Σε συναγερμό βρίσκονται οι υγειονομικές Αρχές, παγκοσμίως, για όσους επιστρέφουν από το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου στο Κατάρ, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να φέρουν στις χώρες τους τη «γρίπη της καμήλας», μια λοίμωξη του αναπνευστικού που προκαλείται από τον ιό του αναπνευστικού συνδρόμου της Μέσης Ανατολής (MERS) και μεταδίδεται εύκολα από άτομο σε άτομο.

Υγειονομικοί παρακινούν τους γιατρούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με άτομα που έχουν αναπνευστικά συμπτώματα, βήχα και πυρετό.

Ο MERS εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Σαουδική Αραβία το 2012 και θεωρείται πιο θανατηφόρος από την COVID-19. Σύμφωνα με πληροφορίες, πάνω από το ένα τρίτο των ασθενών του πεθαίνει, σε σύγκριση με λιγότερο από το 4% των ασθενών από Covid. Σύμφωνα με στοιχεία της UKHSA, 2.600 εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα MERS-CoV και 935 συνδεόμενοι θάνατοι αναφέρθηκαν παγκοσμίως στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) από τον Απρίλιο του 2012 έως τον Οκτώβριο του 2022.

Οι ασθενείς μπορούν να κολλήσουν ύστερα από στενή επαφή με καμήλες ή από την κατανάλωση προϊόντων που προέρχονται από την καμήλα, π.χ. μη παστεριωμένο γάλα καμήλας, κρέας καμήλας.

 

 

To top