Στο απροχώρητο η κατάσταση στο Ακτινολογικό Τμήμα – Διαμαρτυρία των εργαζομένων

Στο απροχώρητο η κατάσταση στο Ακτινολογικό Τμήμα – Διαμαρτυρία των εργαζομένων

Διαμαρτυρία πραγματοποίησαν στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης το μεσημέρι της Δευτέρας οι εργαζόμενοι του Ακτινολογικού Τμήματος. Οι εργαζόμενοι του ακτινολογικού τμήματος εξέφρασαν την αγανάκτηση τους καθώς όπως τόνισαν από τα 16 άτομα προσωπικό που ήταν το Σεπτέμβριο του 2021 έχουν μείνει πλέον μόνο 9 άτομα που πασχίζουν καθημερινά για να βγάλουν τις βάρδιες αλλά και τον φόρτο εργασίας, καθώς κάποιες μέρες τα άτομα που πρέπει να εξεταστούν από το ακτινολογικό τμήμα, ξεπερνούν τους  150.

Η μείωση του προσωπικού, οφείλεται όπως είπαν οι εργαζόμενοι στη  μετακίνηση του προσωπικού για να επανδρωθεί το αιμοδυναμικό τμήμα χωρίς να καλυφθούν τα κενά που δημιουργήθηκαν.   Το πρόβλημα ενισχύθηκε λόγω μετατάξεων υγειονομικού προσωπικού σε άλλα νοσοκομεία εκτός νησιού,  σε μακροχρόνιες άδειες τοκετού, μητρότητας, ανατροφής , σε συνταξιοδοτήσεις, αλλά και σε άδειες λόγω ασθένειας.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους του ακτινολογικού τμήματος το πρόβλημα έχει γίνει γνωστό στην ιατρική υπηρεσία εδώ και πολλούς μήνες ενώ έχουν κάνει επανειλημμένως εκκλήσεις για πρόσληψη προσωπικού προκειμένου να επιστρέψει το ακτινολογικό στην ομαλή λειτουργία του. «Δεν ζητούμε τίποτα παραπάνω από το να έχουμε ανθρώπινες συνθήκες εργασίας», τονίζουν στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι εργαζόμενοι. Μάλιστα, αποκαλύπτουν ότι ζήτησαν βοήθεια από όμορο τμήμα, ωστόσο τους αρνήθηκαν ενώ τονίζουν ότι «μπορούν να βοηθήσουν αλλά δε θέλουν. Εμείς βοήθεια ζητάμε».

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία όλον τον χρόνο του 2022 εκτός από τον μήνα Δεκέμβριο πέρασαν από το Ακτινολογικό Τμήμα 43034 ασθενείς. Συμπαραστάτες στην διαμαρτυρία ήταν και η Διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου καθώς και ο τέως πρόεδρος της του Σωματείου Στρατής Κλεάνθης. Οι εργαζόμενοι του ακτινολογικού είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν άμεσα σε κινητοποιήσεις με  στάσεις εργασίας οι οποίες ενδεχομένως θα ξεκινήσουν από αύριο.

To top