Συνελήφθη για διαφθορά η Ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή – Διεγράφη από το ΠΑΣΟΚ

Συνελήφθη για διαφθορά η Ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή – Διεγράφη από το ΠΑΣΟΚ

Η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ  Εύα Καϊλή προσήχθη το βράδυ της Παρασκευής   για ανάκριση στο πλαίσιο διερεύνησης σκανδάλου διαφθοράς από το Κατάρ και λίγη ώρα αργότερα, συνελήφθη.Η βελγική εφημερίδα μιλά για σύλληψη παρά τη βουλευτική ασυλία της Εύας Καϊλή. Με απόφαση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη, διεγράφη από το κόμμα.

Τα πρώτα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σε βελγικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για μεγάλη έρευνα οικονομικού δικαστή των Βρυξελλών, η οποία αποκάλυψε την υπόθεση με την εμπλοκή σημαντικού αριθμού ατόμων. Στο σπίτι της Ευρωβουλευτή  και Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται, βρέθηκαν σακκούλες με χρήματα.

Όπως επίσης αναφέρθηκε, οι υποψίες για τη δράση του κυκλώματος και τον χρηματισμό στελεχών του Ευρωκοινοβουλίου υπήρχαν εδώ και μήνες και οι Βέλγοι ερευνητές θεωρούσαν ότι κάποια χώρα του Κόλπου είχε καταφέρει να διεισδύσει και να επηρεάζει τις οικονομικές και πολιτικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πληρώνοντας σημαντικά χρηματικά ποσά ή προσφέροντας μεγάλης αξίας δώρα σε τρίτους με πολιτική θέση ή και σημαντική στρατηγική θέση.

To top