Έλεγχο των σχολείων για την ασφάλεια των μαθητών ζήτησε η Ένωση Γονέων από την Περιφερειακή Δ/τρια Εκπαίδευσης

Έλεγχο των σχολείων για την ασφάλεια των μαθητών ζήτησε η Ένωση Γονέων από την Περιφερειακή Δ/τρια Εκπαίδευσης

Στον απόηχο  της τραγωδίας με τον  θανάσιμο τραυματισμό μαθητή σε σχολείο των Σερρών αντιπροσωπεία της  Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Μυτιλήνης σε εθιμοτυπική επίσκεψη την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου στην Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Καίτη Στρατάκη ζήτησε τον έλεγχο των σχολείων σε σχέση με την ασφάλεια των μαθητών. Τέθηκε επίσης το κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλά σχολεία της Μυτιλήνης.

Ειδικότερα, την Ένωση εκπροσώπησαν στη συνάντηση  ο Πρόεδρος ς Καρέκος Παναγιώτης και ο Γεν. Γραμματέας κος Καρίπης Παναγιώτης.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία μας με έμφαση στο κτιριακό και στην ασφάλεια τους. Συμφωνήθηκε να ζητηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, αν δεν έχει γίνει έλεγχος των σχολείων σε σχέση με την ασφάλεια των μαθητών, να γίνει άμεσα και να προβούν στις απαραίτητες παρεμβάσεις για την διασφάλιση της .

Επίσης τέθηκε η αναγκαιότητα να υπάρξει συνεργασία μεταξύ όλων των φορέων που σχετίζονται με το κτιριακό πρόβλημα των σχολείων και να γίνει σχεδιασμός για την δημιουργία νέων σχολικών κτιρίων στο μέλλον. Τέθηκαν ερωτήματα, στα οποία δόθηκαν οι απαραίτητες απαντήσεις, σχετικά με την ύπαρξη κενών στα σχολεία και θέματα που αφορούν χρόνια προβλήματα των σχολικών μονάδων.

Τέλος μέσα σε πνεύμα συνεργασίας ειπώθηκε να υπάρξει σχεδιασμός από κοινού εκδηλώσεων σχετικά με τα σχολεία και τους μαθητές.

To top