Διαμαρτυρία των υγειονομικών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης υπό βροχή

Διαμαρτυρία των υγειονομικών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης υπό βροχή

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης από τους υγειονομικούς στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας και των κινητοποιήσεων που γίνονται ενάντια στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας που εισάγεται το απόγευμα της Πέμπτης για συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής. Το συγκεκριμένα νομοσχέδιο δίνει τη δυνατότητα – μεταξύ άλλων – την απασχόληση γιατρών του ΕΣΥ στον ιδιωτικό τομέα και προβλέπει την προκήρυξη θέσεων γιατρών Ε.Σ.Υ., με καθεστώς μερικής απασχόλησης.

Αν και ο καιρός δεν ευνόησε για την πορεία που είχε προγραμματισθεί προς το Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα έξω από το «Βοστάνειο», όπως «τα νοσοκομεία τα πλήρωσε ο λαός-δεν τα παζαρεύουμε για χάρη κανενός».

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν το Εργατικό Κέντρο Λέσβου, η Ένωση γιατρών του ΕΣΥ, ο Σύλλογος των Εργαζομένων του Νοσοκομείου, η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών, η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ, ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων, η ΕΛΜΕ Λέσβου και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου, καλώντας την κυβέρνηση να πάρει πίσω το νομοσχέδιο.

To top