Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστευτικών Πουλιών 2021- Εξόρμηση παρατήρησης πουλιών στις Αλυκές Καλλονής

Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστευτικών Πουλιών 2021- Εξόρμηση παρατήρησης πουλιών στις Αλυκές Καλλονής

Την Κυριακή 10 Οκτωβρίου στις 8.30 το πρωί με 13.00 στις Αλυκές Καλλονής, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής  προάγουν  γνωριμία του κοινού με  τον φυσικό πλούτο στο Γεωπάρκο της Λέσβου, στο πλαίσιο του εορτασμού της «Παγκόσμιας Ημέρας Μεταναστευτικών (Αποδημητικών) Πουλιών.

Οι συμμετέχοντες δεν είναι απαραίτητο να έχουν πρότερη εμπειρία στην παρατήρηση πουλιών. Οι ομάδες με τις οποίες θα γίνει η παρατήρηση δεν θα υπερβαίνουν τα 10 άτομα και είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. Η δραστηριότητα προσφέρεται για ενήλικες και παιδιά (8 ετών και άνω), διαρκεί 1 περίπου ώρα και είναι δωρεάν.

Η μετανάστευση των πουλιών είναι ένα πραγματικό θαύμα της φύσης! Τα μεταναστευτικά πουλιά πετούν για εκατοντάδες και χιλιάδες χιλιόμετρα για να βρουν τις καλύτερες οικολογικές συνθήκες και ενδιαιτήματα για να τραφούν, αναπαραχθούν και να ανατρέψουν τους νεοσσούς τους. Η Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστευτικών (Αποδημητικών) Πουλιών αποτελεί ένα οικουμενικό εργαλείο στην κατεύθυνση της ευαισθητοποίησης για τις απειλές που αντιμετωπίζουν τα μεταναστευτικά πουλιά, την μεγάλη οικολογική τους σημασία και την ανάγκη για παγκόσμια συνεργασία για την προστασία τους.

Για περισσότερες πληροφορίες και για δηλώσεις συμμετοχής (στις ομάδες των 8:30-10:00, 10:00-11:30 ή 11:30-13:00) μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα: 22510-47033 και 22530-28091.

Περισσότερα για τα πουλιά της Λέσβου στον ιστότοπο του ΚΠΕΝ Καλλονής: www.lesvosbirds.gr και τη σελίδα του στο Facebook: https://www.facebook.com/kpenkallonis.

To top