ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου: «Κάτω τα χέρια από το ΕΣΥ-Όχι στην ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περίθαλψης»

ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου: «Κάτω τα χέρια από το ΕΣΥ-Όχι στην ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περίθαλψης»

Στηρίζει και συμμετέχει στην απεργιακή συγκέντρωση των Γιατρών ΕΣΥ, η Νομαρχιακή Επιτροπή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου στις 10:00 πμ στον αύλειο χώρο του Νοσοκομείου Μυτιλήνης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
«Τελικά ήρθαν νύχτα!
Το νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη κατατέθηκε στις 23/11 και μετά από fast track διαβούλευση έρχεται στην Ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση την Πέμπτη 1/12, με όλη την αντιπολίτευση και τους φορείς των νοσοκομείων απέναντι!
Το νομοσχέδιο της Ν.Δ. επιχειρεί να καταργήσει τον πυρήνα του ΕΣΎ, τη δημόσια, δωρεάν παροχή υπηρεσιών Υγείας ισότιμα σε όλους τους πολίτες!
Η κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των νοσοκομειακών γιατρών και η δυνατότητα να προσφέρουν υπηρεσίες στο ΕΣΥ οι ιδιώτες (με το αζημίωτο, από τις τσέπες των ασθενών φυσικά) καταλύει στην πράξη την εμβληματικότερη κατάκτηση του κινήματος της μεταπολίτευσης, το Δημόσιο Εθνικό Σύστημα Υγείας!
Οι συνέπειες θα είναι τραγικές και μάλιστα σε μια χώρα όπου οι ιδιωτικές δαπάνες των νοικοκυριών για την υγεία είναι από τις υψηλότερες στην Ε.Ε.
Να μην το επιτρέψουμε!
Το νομοσχέδιο διάλυσης του ΕΣΥ δεν είναι υπόθεση των γιατρών, είναι υπόθεση όλης της κοινωνίας!
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΙΣΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ Ε.Σ.Υ. ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΕΣΥ!
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ τη συγκέντρωση στις 10:00 π.μ. την Πέμπτη 1η του Δεκέμβρη, στον αύλειο χώρο του Νοσοκομείου»

 

To top