Δίκτυο Κοινοτήτων Λέσβου: «Πάρτε πίσω την απαράδεκτη απόφαση κοινωνικής αναλγησίας για το ΚΥ Μυτιλήνης»

Δίκτυο Κοινοτήτων Λέσβου: «Πάρτε πίσω την απαράδεκτη απόφαση κοινωνικής αναλγησίας για το ΚΥ Μυτιλήνης»

Αναγκαία, χαρακτηρίζει με ανακοίνωση του το Δίκτυο Κοινοτήτων Λέσβου, την ολοήμερη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Μυτιλήνης για την εξυπηρέτηση των κατοίκων των χωριών και καλεί σε ανάκληση της απόφασης για την κατάργηση της 24ωρης λειτουργίας του.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζουν στη σχετική ανακοίνωση: «Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας, στην διακοπή της ολοήμερης λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Μυτιλήνης, που εξυπηρετεί και τους κατοίκους των Χωριών.

Συντοπίτες μας από τη Δημοτική Ενότητα Μυτιλήνης, από Δημοτικές Ενότητες που δεν διαθέτουν Κέντρο Υγείας, αλλά και από Δημοτικές Ενότητες όπου τα Κέντρα Υγείας δεν διαθέτουν όλες τις ειδικότητες Γιατρών, προσφεύγουν στο Κ.Υ.Μυτιλήνης για να αντιμετωπίσουν χρόνια και έκτακτα προβλήματα της Υγείας τους.

Με τον χρονικό περιορισμό και το κόστος των μετακινήσεων, είναι δύσκολο να εξυπηρετηθούν όλοι οι κάτοικοι των Χωριών, από τους Γιατρούς και το Προσωπικό του βαρυφορτωμένου Νοσοσκομείου μας.

Επιτέλους πρέπει κάθε μέρα να βρισκόμαστε μπροστά σε καταργήσεις κοινωνικών κατακτήσεων που εξυπηρετούν τους πιο φτωχούς συμπατριώτες μας? Δεν φτάνουν τα πολλαπλά προβλήματα, που ταλαιπωρούν τα νοικοκυριά, η φτώχια, η ανεργία, η ακρίβεια…, πρέπει να μειώνονται και οι παροχές της Δημόσιας Υγείας ?

Τα πολλά λόγια είναι φτώχια. Πάρτε πίσω αυτή την απαράδεκτη απόφαση κοινωνικής αναλγησίας!»

 

To top