Μία εκδήλωση από παιδιά για παιδιά

Μία εκδήλωση από παιδιά για παιδιά

Εκδήλωση με θέμα τα δικαιώματα των παιδιών  πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το πρωί στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης. Μπαίνοντας από την είσοδο του Δημοτικου Θεάτρου αντίκριζες παντού παιδικές φάτσες να χαμογελούν μοιράζοντας το πρόγραμμα της ημερίδας, ενώ παντού στο χώρο υπήρχαν ζωγραφιές που είχαν δημιουργήσει μαθητές από  σχολεία της Λέσβου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Νοεμβρίου.

«Έχω δικαίωμα να είμαι παιδί», «έχω δικαίωμα να παίζω», «έχω δικαίωμα στην υγεία», «έχω δικαίωμα στην παιδεία». Ήταν κάποιες από τις φράσεις που αναγράφονταν πάνω στις ζωγραφιές τους. Την ημερίδα που διοργάνωσε η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών άνοιξε ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης και  ο Πρόεδρος της Διεθνής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΙΡΑ) Πολυχρόνης Κανιμάς. Η πρώτη ομιλήτρια ήταν η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου Καίτη Στρατάκη η οποία μίλησε για τα δικαιώματα των παιδιών στην εκπαίδευση.

Κατά τη διάρκεια των ομιλιών προβάλλονταν σε μεγάλη οθόνη  ζωγραφιές των παιδιών, ενώ έγινε και προβολή  βίντεο με τα παιδιά να μιλούν για τα δικαιώματα τους. Την εκδήλωση πλαισίωσαν τραγούδια που ομόρφυναν ακόμα περισσότερο την ατμόσφαιρα.

To top