ΣΥΡΙΖΑ κατά ΔΕΕΠ ΝΔ για το Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης: «Αποκαλούν εξορθολογισμό, την απαξίωση»

ΣΥΡΙΖΑ κατά ΔΕΕΠ ΝΔ  για το Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης: «Αποκαλούν εξορθολογισμό, την απαξίωση»

Πολιτική αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μετά την απόφαση για περικοπή του ωραρίου λειτουργίας του Κέντρου υγείας Μυτιλήνης. Μετά τη χθεσινή ανακοίνωση της Δ.Ε.Ε.Π της ΝΔ που κατηγόρησε την αντιπολίτευση για λαϊκισμό η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε απάντησή κάνει λόγο για «μνημείο πολιτικής αναισθησίας και απαξίωσης δημόσιας δομής» σχολιάζοντας την παρέμβαση της πολιτικής οργάνωσης της ΝΔ

Η ανακοίνωση της ΔΕΕΠ Λέσβου της ΝΔ αποτελεί μνημείο πολιτικής αναισθησίας, απαξίωσης μιας δημόσιας δομής υπηρεσιών υγείας ( Κ.Υ Μυτιλήνης), και προκλητικής συμπεριφοράς απέναντι στους εργαζόμενους στη δομή αυτή.

Αποκαλείται «λαϊκισμός» η κριτική για την υποβάθμιση και την απαξίωση των υπηρεσιών του Κ.Υ Μυτιλήνης. Αντί να το ενισχυσουν με θέσεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, αντι να στελεχώσουν τα εργαστήρια του στη νυχτερινη βάρδια, καταργούν την 24ώρη λειτουργία του με την αιτιολογία των δήθεν «μηδενικών επισκέψεων». Θα είχε ενδιαφέρον να κοινοποιήσει τα στοιχεία των επισκέψεων που επικαλείται η ΔΕΕΠ της ΝΔ, όπως επίσης και τι έκανε η κυβέρνηση για να καταστήσει “ελκυστικό” το ΚΥ και αποτελεσματική και ασφαλή για τους πολίτες την νυχτερινή του λειτουργία.

Η ΔΕΕΠ της ΝΔ και ο βουλευτής της κ.Αθανασίου αποκαλούν “εξοικονόμηση ανθρώπινου δυναμικού” και “εξορθολογισμό του κόστους παροχής υπηρεσιών υγείας” την απαξίωση μιας ακόμα δημόσιας δομής υγείας, δημιουργώντας περισσότερο χώρο για τον ιδιωτικό τομέα η δράση του οποίου θα απογειωθεί με το επερχόμενο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την υγεία.

Και καθώς κατηγορούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης για “αντιπαραγωγική αντιπολίτευση” ήρθε η ώρα να αποδείξουν πόσο παραγωγικοί μπορούν να φανούν οι ίδιοι στη αντιπολίτευση».

To top