Σύλλογος Εργαζομένων στο Βοστάνειο: Υπολειτουργεί χωρίς προσωπικό το ακτινολογικό τμήμα

Σύλλογος Εργαζομένων στο Βοστάνειο: Υπολειτουργεί χωρίς προσωπικό το ακτινολογικό τμήμα

Σε άθλια κατάσταση, λόγω μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό,  βρίσκεται το ακτινολογικό τμήμα του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο Σύλλογος το προσωπικό μέσα σε ένα χρόνο μειώθηκε από 15 σε 10 άτομα ενώ υπάρχει ο κίνδυνος να μειωθεί περαιτέρω αν δύο συμβασιούχοι δεν ανανεώσουν τις συμβάσεις τους για το 2023.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Μαγνητική τομογραφία γίνεται μόνο σε νοσηλευόμενους και όχι σε εξωτερικούς ασθενείς. Μαστογραφία αναμονή τριών μηνών και το τμήμα διαγνωστικών υπέρηχων δεν λειτουργεί.

Οι γιατροί αναγκάζονται να κάνουν αξονικές ακόμα και για κάτι απλό που θα ήθελε έναν υπέρηχο 10 λεπτών, δηλαδή επιβάρυνση περίπου 100 απλών ακτινογραφιών. Τώρα όσον αφορά το κλασικό ακτινολογικό.

Ένα τμήμα, με επαγγελματίες υγείας οι οποίοι με αυταπάρνηση, επαγγελματισμό και ευσυνειδησία απέναντι στον ασθενή καλούνται όλο το 24ωρο να εξυπηρετήσουν ταυτόχρονα πληθώρα περιστατικών και συγκεκριμένα κατά μέσο όρο πραγματοποιούνται κάθε μήνα 3500 ακτινογραφίες.

Εντός ακτινολογικού σε εισερχόμενους ασθενείς, σε περιστατικά covid στα ΤΕΠ, στο μαιευτικό στα νεογνά, στα χειρουργεία, στη μονάδα εντατικής θεραπείας, στη μονάδα αυξημένης φροντίδας, στη μονάδα οστικής μέτρησης, στην παθολογική κλινική, στη καρδιολογική κλινική, στη χειρουργική κλινική, στη παιδιατρική κλινική, στην πνευμονολογική, στην ορθοπεδική, σε όλες τις κλινικές του Νοσοκομείου.

Το προσωπικό από 15 συναδέλφους στις αρχές του χρόνου μειώθηκαν σε 10 και υπάρχει ο κίνδυνος να μειωθούν περαιτέρω αν δύο συμβασιούχοι δεν ανανεωθούν οι συμβάσεις τους για το 2023 (που για μας λύση είναι η μονιμοποίηση των εργαζομένων με ελαστικές μορφές εργασίας). Σε αυτούς προστίθεται και ο συνάδελφος που επίκειται να συνταξιοδοτηθεί. Δέκα εργαζόμενοι επαρκούν οριακά για την λειτουργία του ακτινολογικού όλο το 24ωρο, αν δεν πάρουν καθόλου ρεπό, όταν τα οφειλόμενα έχουν φτάσει 230, αν δεν πάρουν άδειες, αν δεν ασθενήσουν. Πλέον μιλάμε για εξοντωτικές συνθήκες εργασίας στο ακτινολογικό. S.O.S.

Παρά τα έγγραφα που έχουν σταλθεί προς την διοίκηση και τις παρεμβάσεις του σωματείου, η κατάσταση παραμένει ίδια και με κάκιστη πρόγνωση αφού για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ούτε λόγος!

Η κυβέρνηση, πιάνοντας το νήμα από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, διαλύει ό,τι έχει απομείνει από το δικαίωμα των ασθενών στη δωρεάν Υγεία, οι οποίοι θα εξαναγκάζονται να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να έχουν πρόσβαση σε ακόμα πιο υποβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας, με αποτέλεσμα δυστυχώς, να αναγκάζονται όλο και περισσότεροι να στρέφονται ακόμα και για τα βασικά στον ιδιωτικό τομέα».

To top