Ξεκινάει η μεταστέγαση του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης στον ΟΑΕΔ [Vid]

Ξεκινάει η μεταστέγαση του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης στον ΟΑΕΔ [Vid]

Ξεκινάει η μεταστέγαση του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης σε  κτίριο της σχολής  ΟΑΕΔ στην Παναγιούδα,   σε εφαρμογή της  πρόσφατης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης που ενέκρινε κατά πλειοψηφία τη σχετική εισήγηση .

Στην απόφαση μεταστέγασης αντιδρούν μερίδα εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών οι οποίοι την Τρίτη 17 Αυγούστου πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στο χώρο του σχολείου.

Η κάμερα του Aeolos TV ήταν εκεί, καταγράφοντας  τις ανησυχίες των διαμαρτυρόμενων, τις οποίες εξέφρασε η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Μαρόυσα Τσαχάκη,  αλλά και  ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Νίκος Ζαφειρίου.

Η πρόταση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου είναι να παραμείνουν στο σχολικό συγκρότημα όπου συστεγάζονται με το 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης, και ζητούν να διαμοιραστούν οι αίθουσες διδασκαλίας ,των δύο σχολείων.

Από την άλλη πλευρά, του ο  Γενικός Γραμματέας του Δήμου Μυτιλήνης Ηρακλής Κουντουρέλλης,  επεσήμανε πως η μεταφορά του Μουσικού Σχολείου στον ΟΑΕΔ, είναι απόφαση της δημοτικής αρχής που θα υλοποιηθεί καθώς δίνει προσωρινή λύση στο οξύ στεγαστικό πρόβλημα του σχολείου. Τόνισε παράλληλα ότι η  οριστική λύση θα δοθεί με την αξιοποίηση του παλιού στρατοπέδου της Μόριας όπου στεγαζόταν το ΚΥΤ  καθώς πρόθεση του Δήμου είναι να αξιοποιηθεί ο χώρος αυτός, τόσο από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου όσο και για την ανέγερση νέου Μουσικού σχολείου.

Την Δευτέρα 23 Αυγούστου και μετά από ανακοίνωση του Δήμου Μυτιλήνης, στην  οποία προσκαλούσε μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς αλλά και τα τοπικά Μέσα, με σκοπό να πραγματοποιηθεί ενημέρωση από τον κ Κουντουρέλλη, αλλά και “ξενάγηση”  των εγκαταστάσεων του ΟΑΕΔ όπου θα στεγαστεί προσωρινά το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης, ξέσπασε κατά τη διάρκεια αυτής, έντονη αντιπαράθεση με “πυρά” να εκτοξεύονται από την μια πλευρά στην άλλη.

Την επόμενη ημέρα, Τρίτη 24 Αυγούστου πρωινές ώρες, φορτηγό όχημα βρέθηκε στο μέχρι τώρα σχολικό συγκρότημα όπου συστεγάζεται το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης με το 5ο Γυμνάσιο, στη Χρυσομαλλούσα, με εντολή να προχωρήσει στη μετακόμιση αντικειμένων. Εκεί, όπου βρισκόντουσαν γονείς οι οποίοι διαφωνούν με τη μεταστέγαση του Μουσικού Σχολείου, απέτρεψαν το συνεργείο, το οποίο και τελικά έφυγε χωρίς να παραλάβει κάτι με προορισμό τον ΟΑΕΔ.

 

To top