Αιχμηρή παρέμβαση Στρατή Κλεάνθη για την υποστελέχωση του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Αιχμηρή παρέμβαση Στρατή Κλεάνθη για την  υποστελέχωση  του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Παρέμβαση σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις ελλείψεις προσωπικού στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης έκανε ο πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων και επικεφαλής της παράταξης  της Νέα Ενωτική Κίνηση, Στρατής Κλεάνθης.

Ο επικεφαλής της παράταξης της ΔΑΚΕ  επισημαίνει τις μεγάλες  ελλείψεις προσωπικού στο ακτινολογικό τμήμα και εκφράζει τη διαφωνία του για την πρόσληψη δυο οδηγών προκειμένου ν’ αναλάβουν τα εξιτήρια -μια απόφαση που έρχεται να ικανοποιήσει πάγιο αίτημα του ΕΚΑΒ. Από την άλλη μεριά τοποθετείται  υπέρ της περικοπής της 24ωρης λειτουργίας και της λειτουργίας τα Σαββατοκύριακα του Κέντρου Υγείας Μυτιλήνης τονίζοντας ότι αυτό θα βοηθήσει στις ελλείψεις που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο. Ουσιαστικά ο πρώην Πρόεδρος με την παρέμβασή του, ασκεί μεν κριτική για πολιτικές επιλογές του Υπουργείου όσο αφορά τη διαχείριση των αναγκών σε προσωπικό,  ανοίγει όμως και  «μέτωπα» και με τους εργαζόμενους ΕΚΑΒ αλλά και με τους εργαζόμενους στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το τελευταίο διάστημα σημειώθηκαν μερικά γεγονότα στο χώρο μας εδώ στο νησί και πέραν της θέσης που πήρε το συλλογικό μας όργανο ,μέλος του οποίου είμαι -είμαστε ,θέλω να εκφράσω μέσα από την ομάδα τη θέση μας.
Καταρχήν θα αναφερθώ στα του νοσοκομείου που μας ”καίει”.
Από την αρχή του έτους εγγράφως ,τόσο ο σύλλογος το προεδρείο του οποίου είχαμε εμείς (ΝΕΚ),αλλά και στη συνέχεια το τωρινό προεδρείο αλλά και η υπηρεσία, είχαμε αποστείλει αιτήματα για στοχευμένη ενίσχυση και στις λοιπές πλην νοσηλευτικής υπηρεσίες, διοικητική-τεχνική-παραϊατρικό με έμφαση τον τελευταίο καιρό σε εμφανιστές-χειριστές στο ακτινολογικό μας τμήμα ,όπου το πρόβλημα είναι οξύτατο πλέον και απαιτείται άμεση ενίσχυση των βαρδιών παντί τρόπω!!!!

Σε αυτό το προσωπικό (λοιπό ,πλην νοσηλευτικό) από τον Απρίλιο του 2022 υπήρχε αναστολή προσλήψεων ,που ήρθη αρχές Νοεμβρίου αλλά ενέκρινε ψίχουλα (250 για όλα τα νοσοκομεία ,ήτοι 2-3 για μας).
Να τονίσω βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους τουλάχιστον από τη μεριά μας ότι, πλην νοσηλευτικού, που πήρε και δικαίως τη μερίδα του λέοντος (70) ,προσλήψεις στο λοιπό προσωπικό έγιναν κατά το διάστημα της πανδημίας και μάλιστα σε ένα ποσοστό 25% ,που όμως δεν είναι αρκετό, δεδομένου ότι από εκεί έχουμε μεγάλες απώλειες (συνταξιοδοτήσεις, αποχωρήσεις).

Η πολιτική ηγεσία (Υπουργείο-ΔΥΠΕ-Διοίκηση) με την μεγαλύτερη ευθύνη κλιμακωτά από πάνω προς τα κάτω ,μπροστά σε πιέσεις των συνδικαλιστών συναδέλφων του ΕΚΑΒ ,που θέλουν να απαλλαγούν από τις δευτερογενείς διακομιδές (εισιτήρια-εξιτήρια) στα νοσοκομεία ,ενέκριναν με εξπρές διαδικασίες πρόσληψη δύο οδηγών !!!! ,προκειμένου να διενεργούνται οι δευτερογενείς διακομιδές από το νοσοκομείο.

Είναι γνωστό ότι από το 2014 αυτή η αρμοδιότητα μαζί με ανθρώπους και αυτοκίνητα μεταφέρθηκαν στο ΕΚΑΒ ,για να επανέλθουν στα νοσοκομεία χρειάζεται στήσιμο τμήματος από την αρχή και όχι έτσι στο γόνατο. Για τους κινδύνους που ελλοχεύει αυτή η απόφαση ,τους έχουμε αναφέρει εκεί που πρέπει, ενδελεχώς !!!

Σε αυτό το θέμα θα επανέλθουμε άμα τη λειτουργία του ,εκείνο που θέλουμε να καυτηριάσουμε είναι η άγνοια των πραγματικών αναγκών του νοσοκομείου ,εμείς βέβαια ως συνήθως δε μένουμε απαθείς ,ούτε αρκούμαστε στη δημόσια καταγγελία ,προσωπικά τουλάχιστον θα φτάσω μέχρι εκεί που φθάνω…..

Στο δεύτερο θέμα είναι ο περιορισμός της λειτουργίας του Κ.Υ. Μυτιλήνης ,δηλαδή κλειστό, τις νύκτες, απόγευμα Σαββάτου και τις Κυριακές…Την ανάγκη ενίσχυσης των πρωτοβάθμιων δομών υγείας την έχουμε τονίσει και μάλιστα με προτάσεις κατ’ επανάληψη ,ανάγκη που αναγνωρίζουν και η παρούσα και η προηγούμενη κυβέρνηση……. Όμως υπό τις παρούσες συνθήκες και έως πραγματικής ενίσχυσης αυτών των δομών ,νομίζω ότι δε μπορούσε να γίνει κάτι διαφορετικό για να είμαστε και ρεαλιστές. Κατανοώντας το οικονομικό πρόβλημα των εργαζομένων προτείνω την αναπλήρωση αυτή των εισοδημάτων τους επί του παρόντος να την καλύψουν κάνοντας βάρδιες στο νοσοκομείο και αποζημίωσή τους από αυτό».

ΕΚ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

-ΣΤΡΑΤΗΣ ΚΛΕΑΝΘΗΣ-ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ν/ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ &ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΌΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΈΝΩΝ ΝΟΣ.ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.ΣΥΛΛΌΓΟΥ
-ΘΑΝΑΣΗΣ ΨΟΥΝΟΣ -ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓ.Ν/ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
-ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΕΤΡΑΣ – ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓ.Ν/ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

To top