Κριτική Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Λέσβου στην κυβέρνηση για την επικείμενη μείωση του ωραρίου λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Μυτιλήνης

Κριτική Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Λέσβου στην κυβέρνηση για την επικείμενη μείωση του ωραρίου λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Μυτιλήνης
Στις εξελίξεις όσο αφορά το Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης και την κατάργηση της 24ωρης λειτουργίας του από την 1η Δεκεμβρίου, παρενέβη με ανακοίνωσή της η Ν.Ε ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ Λέσβου. «Ουδέποτε η ΝΔ πίστεψε στο θεσμό του ΕΣΥ», τονίζει μεταξύ άλλων.
Αναλυτικά αναφέρει τα εξής:
«Στα σοβαρά  θέματα που ήδη  απασχολούν την δημόσια Υγεία, τόσο σε επίπεδο νομού , όσο και πανελλαδικά ,   ήλθε να προστεθεί και η κατάργηση της 24/ωρης λειτουργίας του Κ. Υ. Μυτιλήνης (ΙΚΑ), το οποίο από 1/12/22 θα λειτουργεί μόνο καθημερινές  από τις 7 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Πρόκειται για  συνέχιση της υποβάθμισης των δομών υγείας  στο νησί , και δεν μπορεί οι ελλείψεις  νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού  να οδηγούν σε τέτοιες αποφάσεις. Καλούνται οι τοπικοί διαχειριστές  του δημόσιου συστήματος Υγείας , να σταματήσουν να βγαίνουν φωτογραφίες , και να αναλάβουν πρωτοβουλίες για επαναφορά  της λειτουργίας  του Κ.Υ. Μυτιλήνης σε 24/ωρη βάση .
H N.Δ ουδέποτε  πίστεψε  στον  θεσμό του ΕΣΥ, άλλωστε  δεν είχε ψηφίσει ούτε τον ιδρυτικό Νόμο. Τα ίδια προβλήματα ΥΠΟ στελέχωσής  πληροφορούμαστε ότι  έχουν   και τα ΚΥ Αντισσας  -Καλλονής και Πλωμαρίου,  για τα οποία  σύντομα θα αναφερθούμε και αναλυτικά  .Ολα αυτά έχουν επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής  του λαού της Λέσβου , καθόσον η υγεία   είναι το σημαντικότερο αγαθό  , και με κανέναν τρόπο  δεν μπορεί να αποτελεί πεδίο άσκησης  συνταγών του  νεοφιλελευθερισμού . Το ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΟΡΑΜΑΤΊΣΤΗΚΕ  και ΕΧΤΙΣΕ  το  Εθνικό Σύστημα Υγείας ,  το οποίο σήκωσε στην πλάτη του το βάρος της τελευταίας πανδημίας , παρακολουθεί στενά το θέμα   του Κ Υ  Μυτιλήνης και των άλλων περιφερειακών Κ. Υ.  του νησιού  και θα  εφόσον δεν υπάρξουν σχετικές   διορθωτικές κινήσεις θα  παρέμβει  αναλόγως».
To top