Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Μυτιλήνης: «Το Πολυτεχνείο ζει!»

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Μυτιλήνης: «Το Πολυτεχνείο ζει!»

Καλεί σε συμμετοχή, ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, στην συγκέντρωση που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λέσβου στις 6:30 το απόγευμα στη πλατεία Σαπφούς για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«49 χρόνια μετά τον ηρωικό ξεσηκωμό του λαού και της ελληνικής νεολαίας, χαιρετίζουμε και τιμάμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου με συνέχεια των αγώνων για αυξήσεις σε μισθούς, ζωή με δικαιώματα, υγεία, παιδεία, ενάντια στην ακρίβεια και τον πόλεμο.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου φανερώνει ότι όταν ο λαός θέλει, καταφέρνει να ανατρέψει τα πάντα για να διεκδικήσει αυτά που του ανήκουν! Αυτό οφείλουμε να κάνουμε και σήμερα ! Οι επιτυχημένες απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλη την χώρα στις 9 Νοέμβρη μας άνοιξαν το δρόμο !

Τα συνθήματα, «έξω το ΝΑΤΟ», «έξω οι ΗΠΑ» που γράφτηκαν στις πύλες του Πολυτεχνείου και το σύνθημα «ψωμί – παιδεία – ελευθερία» που ηχούσε στους δρόμους και τους χώρους δουλειάς την περίοδο της χούντας παραμένουν πιο επίκαιρα από ποτέ. Είναι φανερό σε όλους μας μέσα στις σημερινές δύσκολες συνθήκες που ζούμε.

Αναβρασμός στην υφήλιο με πολέμους ακόμα και στην γειτονιά μας, ακόμα ψάχνουμε το ψωμί και την παιδεία. Για ελευθέρια ούτε λόγος, τα ΜΜΕ σε πλήρη έλεγχο από την κυβέρνηση και με την πρόσφατη έκθεση της κομισιόν να κατατάσσει την χώρα μας, πρώτη σε διαφθορά σε όλη ην Ε.Ε. Δυστυχώς διαπιστώνουμε με τον χειρότερο τρόπο, μέρα με την μέρα ότι χάνουμε και την δωρεάν δημόσια υγεία.

49 χρόνια μετά διδασκόμαστε από την ιστορία μας και συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια σ’ αυτούς που θέλουν απλά να ”επιβιώνουμε” και όχι να ζούμε !

ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ»

 

To top