Συμπαράταξη Πολιτών: «Τα αιτήματα του Πολυτεχνείου δυστυχώς παραμένουν επίκαιρα»

Συμπαράταξη Πολιτών: «Τα αιτήματα του Πολυτεχνείου δυστυχώς παραμένουν επίκαιρα»

Μήνυμα της «Συμπαράταξης Πολιτών του Βορείου Αιγαίου» για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. «Το σύνθημα ΨΩΜΙ- ΠΑΙΔΕΙΑ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ δυστυχώς επιτακτικά επίκαιρο και στις μέρες μας!!».

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Τιμάμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973,την εξέγερση της νεολαίας και του λαού. Τιμάμε, τους νεκρούς του Πολυτεχνείου, τιμάμε κάθε πολίτη αυτού του τόπου που αγωνίστηκε ενάντια στο καθεστώς της φασιστικής χούντας των συνταγματαρχών.
Τους τιμάμε και σήμερα
– παλεύοντας για τη Δημοκρατία που πλήττεται μπροστά στα μάτια μας από τους κοριούς του συστήματος και την αστυνομική βία,
– παλεύοντας για καλύτερη παιδεία και υγεία ιδιαίτερα στα νησιά μας.
– παλεύοντας ενάντια στη φτώχεια που βασανίζει τα νοικοκυριά και δεν γεμίζει το καλάθι παρά τα λογής επικοινωνιακά τερτίπια.
– παλεύοντας ενάντια στην ενεργειακή φτώχεια στο χειμώνα που έρχεται.
– παλεύοντας ενάντια στο τέρας της διαφθοράς, της διαπλοκής και των πελατειακών σχέσεων, που γιγαντώθηκαν και πάλι τα τελευταία χρόνια για να θρέψουν τα συμφέροντα των ημετέρων.
– παλεύοντας για τη δημιουργία ενός μεγάλου μετώπου των δημοκρατικών προοδευτικών δυνάμεων που θα δώσει στους συμπολίτες μας ξανά την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή

Το Πολυτεχνείο ΖΕΙ, ο αγώνας συνεχίζεται και στις μέρες μας.
Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ αγωνίζεται καθημερινά μαζί με τις κοινωνίες των νησιών μας απέναντι στο δίλλημα: Με τους εργαζομένους, τους αγρότες, τη νεολαία, τους νησιώτες μας και τα νησιά μας ή με τα προνόμια των λίγων?
Θα αγωνιζόμαστε μέχρι να διασφαλιστεί ένα καλύτερο και δημοκρατικό αύριο.»

 

To top