BEAUJOLAIS 2022: Το Γαλλικό Προξενείο Λέσβου – Λήμνου και η Κάβα Κελάρι ανοίγουν το κρασί της νέας σοδειάς

BEAUJOLAIS 2022: Το Γαλλικό Προξενείο Λέσβου – Λήμνου και η Κάβα Κελάρι ανοίγουν το κρασί της νέας σοδειάς

Η μεγάλη γιορτή του κρασιού επιστρέφει με δυο βραδιές γευσιγνωσίας που θα πραγματοποιήσουν το κατάστημα “Κάβα Κελάρι” σε συνεργασία με το Γαλλικό Προξενείο Λέσβου – Λήμνου και της Επίτιμης Προξένου Γαλλίας για τη Λέσβο και τη Λήμνο κα Σοφία Μπαρουτσάκη-Τσιριγώτη αυτή την Πέμπτη 17 και Παρασκευή 18 Νοεμβρίου στις 19.00 μ.μ.

Κατά τη μία μετά τα μεσάνυχτα της τρίτης Πέμπτης κάθε Νοέμβρη, πάνω από ένα εκατομμύριο κιβώτια Beaujolais Nouveau ξεκινούν το ταξίδι τους από μικρά χωριά της περιοχής του Beaujolais, διασχίζοντας τη Γαλλία για να φτάσουν στο Παρίσι και από κει να φύγουν για όλα τα μέρη του κόσμου

Οι αφίσες παντού διαδίδουν τα καλά νέα: “Le Beaujolais nouveau est arrive” Μικροί και μεγάλοι σε δρόμους, πλατείες, μπαλκόνια, τσουγκρίζουν τα ποτήρια τους αναφωνώντας «Beaujolais Nouveau est arrive», ενώ πολλοί οινοπαραγωγοί βγαίνουν στους δρόμους ρολάροντας τα βαρέλια τους στα πλαίσια του εορτασμού.

Παρόμοιες εορταστικές εκδηλώσεις έχουν επικρατήσει να διοργανώνονται σε όλο τον κόσμο. Στη Λέσβο δοκιμάζουμε πρώτοι την φετινή σοδειά του γνωστού κρασιού με τον Βίκτωρα Ταπανλή στην παρουσίαση των κρασιών.

 

To top