Σοϊλού για έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: «Αν δεν είχαμε συλλάβει τη δράστιδα θα είχε διαφύγει στην Ελλάδα»

Σοϊλού για έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: «Αν δεν είχαμε συλλάβει τη δράστιδα θα είχε διαφύγει στην Ελλάδα»

Η γυναίκα που φέρεται ως ύποπτη για την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη είναι η Σύρια Αχλάμ Αλμπασίρ και φέρεται να ομολόγησε ότι την εκπαίδευσε το PKK. Μάλιστα ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλαϊμάν Σοϊλού  δήλωσε πως «αν δεν την είχαν πιάσει (σσ. τη γυναίκα), θα είχε περάσει στην Ελλάδα». Παράλληλα δήλωσε ότι «δεν αποδεχόμαστε τα συλλυπητήρια της αμερικανικής πρεσβείας»

 

Κατά τον Σουλαϊμάν Σοϊλού, οι αρχές έχουν στα χέρια τους και ηχητικό ντοκουμέντο που, όπως ισχυρίζεται ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, αποδεικνύει ότι το PKK είχε δώσει εντολή να δολοφονηθεί η δράστης προκειμένου να μη συλληφθεί.

«Δεν είμαστε εχθροί κανενός. Θέλω να εκφράσω ότι δεν έχουμε τη δύναμη να αντέξουμε την προδοσία. Οι επιχειρήσεις συνεχίζονται. Αν δεν τους έπιαναν, θα είχε διαφύγει λαθραία στην Ελλάδα σήμερα» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας το πρωί της Δευτέρας.

Κατά τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας στους συλληφθέντες είναι και αυτός που οργάνωσε την έκρηξη και «αυτός που έδωσε την εντολή να δολοφονηθεί ο τρομοκράτης».

 

To top