‘Εκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: Συνελήφθη γυναίκα που φέρεται να έβαλε τη βόμβα

‘Εκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: Συνελήφθη γυναίκα που φέρεται να έβαλε τη βόμβα

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε η στιγμή της σύλληψης της γυναίκας η οποία φέρεται να έβαλε τη βόμβα που προκάλεσε την έκρηξη στον πεζόδρομο Ιστικλάλ της Κωνσταντινούπολης, το μεσημέρι της Κυριακής, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν έξι άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 81. Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού είχε ανακοινώσει ότι συνελήφθη «ο βασικός ύποπτος» που τοποθέτησε τη βόμβα, καθώς και 21 άλλα άτομα που φέρεται να σχετίζονται με την έκρηξη.  Ο ίδιος κατηγόρησε ανοιχτά το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) για την επίθεση.

Όπως φαίνεται σε βίντεο και φωτογραφίες, οι Τούρκοι αστυνομικοί εισέβαλαν στο διαμέρισμα μιας γυναίκας, της πέρασαν χειροπέδες, ενώ ανακάλυψαν και όπλα στον χώρο της.

«Η γυναίκα καθόταν σε παγκάκι πάνω από 40 λεπτά»
Από την πρώτη στιγμή, το ενδιαφέρον των αρχών είχε κινήσει η συμπεριφορά μιας γυναίκας με μαύρο χιτζάμπ, μαύρη μπλούζα και παντελόνι παραλλαγής η οποία φαίνεται να αφήνει μια τσάντα κοντά σε πεζούς λίγα δευτερόλεπτα πριν την έκρηξη.

Αμέσως μετά, η γυναίκα φαίνεται να το βάζει στα πόδια.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο αντιπρόεδρός του Φουάτ Οκτάι ανέφεραν χτες πως για την επίθεση ευθυνόταν «γυναίκα».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντά είχε αναφερθεί νωρίτερα σε μια «τσάντα» που αφέθηκε σε παγκάκι: «Μια γυναίκα καθόταν σε παγκάκι για 40 ως 45 λεπτά και, ένα ή δυο λεπτά αργότερα, έγινε έκρηξη. Όλα τα δεδομένα για αυτή τη γυναίκα τελούν υπό εξέταση», συνέχισε.

«Είτε αυτή η τσάντα είχε ωρολογιακό μηχανισμό, ή κάποιος την πυροδότησε εξ αποστάσεως», πρόσθεσε.

Ο Σοϊλού «δείχνει» το ΡΚΚ
Νωρίτερα σήμερα, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού είχε ανακοινώσει ότι συνελήφθη «ο βασικός ύποπτος» που τοποθέτησε τη βόμβα, καθώς και 21 άλλα άτομα που φέρεται να σχετίζονται με την έκρηξη.

Μάλιστα, ο Σοϊλού κατηγόρησε ανοιχτά το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) για την επίθεση. Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν υπάρχει επίσημη ανάληψη ευθύνης.

Η πρόσβαση στον πεζόδρομο, που αποκλείστηκε μετά την επίθεση, επιτρέπεται ξανά από το πρωί, μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ.

Οργή Ερντογάν
Ο πρόεδρος Ερντογάν καταδίκασε τη «χυδαία επίθεση» προτού αναχωρήσει για την Ινδονησία και τη σύνοδο της G20 στο Μπαλί: μίλησε για ενέργεια που αφήνει να αναδίδεται «άρωμα τρομοκρατίας» και πρόσθεσε πως «εμπλέκεται γυναίκα σε αυτήν».

Υποσχέθηκε ότι οι δράστες θα «αποκαλυφθούν», συμπληρώνοντας πως «ο λαός μας να είναι σίγουρος πως θα τιμωρηθούν».

Ο κ. Ερντογάν είχε ήδη βρεθεί αντιμέτωπος με εκστρατεία τρομοκρατικών ενεργειών την περίοδο 2015-2016.

To top