Με μεγάλη συμμετοχή οι απεργιακές συγκεντρώσεις σε Μυτιλήνη και Καλλονή

Με μεγάλη συμμετοχή οι απεργιακές συγκεντρώσεις σε Μυτιλήνη και Καλλονή

Ηχηρό και μαζικό παρών έδωσαν χθες  εργαζόμενοι, φορείς, σύλλογοι και αγρότες και στις δύο απεργιακές συγκεντρώσεις που έγιναν σε Μυτιλήνη και Καλλονή στο πλαίσιο της γενικής 24ωρης απεργίας της 9ης Νοεμβρίου που προκήρυξαν η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Στη Μυτιλήνη,  πραγματοποιήθηκε μαζική κινητοποίηση στην πλατεία Σαπφούς, ενώ ακολούθησε  πορεία από την προκυμαία, μέχρι το Παλαιό Δημαρχείο όπου κολλήθηκε το  ψήφισμα της συγκέντρωσης . Η πορεία συνεχίσθηκε προς την Περιφέρεια και στη συνέχεια   κινήθηκε μέσα στην αγορά.

Στο επίκεντρο των ομιλιών βρέθηκε η ενεργειακή και οικονομική κρίση που δοκιμάζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Την συγκέντρωση χαιρέτησαν, ο Νίκος Γιαννάκας Πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης Ασπίδα, ο Νίκος Μπουλμπούλης Πρόεδρος Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Λέσβου, η Κρίστη Πετροπούλου μέλος του ΔΣ του Συλλόγου ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ο Γιώργος Αλεξίου Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Λέσβου, ο Παναγιώτης Νανίδης Πρόεδρος Αλιέων Δυτικής Λέσβου, ο πρόεδρος του ΝΤ ΑΔΕΔΥ Λέσβου Παναγιώτης Κατσαβέλλης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λέσβου Γιάννης Μουτζούρης, ενώ την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Μπάμπης Ντινενής Γενικός Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Λέσβου.

Αποδοκιμασίες ακούστηκαν μετά το τέλος της ομιλίας του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης Γιάννη Μουτζούρης, για την απόφαση του Δ.Σ να παραμείνουν ανοιχτά τα καταστήματα.

Ακόμα, παρέμβαση έγινε και για τους εργαζόμενους του Μιχαλέλειου Οίκου Ευγηρίας οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι.

Στην Καλλονή παράλληλα, μετά από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, αγρότες και εργαζόμενοι από όλα τα χωριά της Δυτικής Λέσβου έδωσαν το παρών στην απεργιακή συγκέντρωση, ενώ ακολούθησε πορεία με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα.

Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου Στρατής Κόμβος, ενώ χαιρέτησε ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ανεμώτιας Σταύρος Μαντατής, η Σοφία Καζαμία μέλος του Συλλόγου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

 

To top