Νέο πρόγραμμα “Φιλία σε κάθε ηλικία” από το Δήμο Λήμνου, το ΚΕΠΥ και το Ινστιτούτο Prolersis

Νέο πρόγραμμα “Φιλία σε κάθε ηλικία” από το Δήμο Λήμνου, το ΚΕΠΥ και το Ινστιτούτο Prolersis

Ο Δήμος Λήμνου και το ΚΕΠ Υγείας, μεριμνώντας για την υγεία των ηλικιωμένων πολιτών, ανακοινώνουν την έναρξη συνεργασίας με το Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis στο πλαίσιο του προγράμματος Φιλία σε κάθε Ηλικία.

Το πρόγραμμα Φιλία σε κάθε Ηλικία επιδιώκει να καλύψει την ανάγκη των ηλικιωμένων για ανθρώπινη επαφή, να ενδυναμώσει την αυτοπεποίθηση τους και να τους στηρίξει σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. To πρόγραμμα περιλαμβάνει  τη δημιουργία ομάδων εθελοντών σε επίπεδο τοπικής κοινωνίας – γειτονιάς. Οι ομάδες εθελοντών παρέχουν υποστήριξη στους ηλικιωμένους μέσα από τηλεφωνική επικοινωνία ή επισκέψεις κατ’ οίκον σε εβδομαδιαία βάση, και διοργάνωση συλλογικών δραστηριοτήτων, όπως περίπατοι κλπ.
Λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, οι επισκέψεις των εθελοντών στους ηλικιωμένους καθώς και οι συλλογικές δράσεις έχουν αντικατασταθεί από τακτική εβδομαδιαία τηλεφωνική επικοινωνία, με καθαρά κοινωνικό χαρακτήρα.
Πολύτιμη είναι η συνεισφορά εθελοντών που διαμένουν στην περιοχή και ενδιαφέρονται να στηρίζουν αυτή την πρωτοβουλία για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής ηλικιωμένων ατόμων της πόλης τους. Συγκεκριμένα, θα δημιουργηθούν ομάδες εθελοντών σε τοπικό επίπεδο/ γειτονιά που θα πραγματοποιούν τηλεφωνική επικοινωνία με ηλικιωμένους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Οι συνομιλίες θα έχουν καθαρά κοινωνικό χαρακτήρα και θα διαρκούν περίπου 20 λεπτά. Η επιστημονική ομάδα του Ινστιτούτου θα παρέχει εκπαίδευση και υποστήριξη στους εθελοντές.
Όποιος ενδιαφέρεται να γίνει εθελοντής στο Πρόγραμμα Φιλία σε κάθε Ηλικία ή εάν γνωρίζει κάποιον ηλικιωμένο που θα μπορούσε να ωφεληθεί από το Πρόγραμμα, μπορεί να καλέσει στο ΚΕΠ Υγείας στο τηλέφωνο 2254029111 08:00-12:00, Υπεύθυνη προγράμματος: Ελένη Καραγιαννάκη, Κοινωνική Λειτουργός.

 

 

 

To top