Γεν.Συνέλευση Επιμελητηρίων στη Μυτιλήνη: Στο επίκεντρο η ενεργειακή κρίση

Γεν.Συνέλευση Επιμελητηρίων στη Μυτιλήνη: Στο επίκεντρο η ενεργειακή κρίση
Η πολύπλευρη κρίση που πλήττει τις επιχειρήσεις κυριάρχησε- όπως ήταν αναμενόμενο- στις τοποθετήσεις των ομιλητών στην  119η Γενική Συνέλευση Επιμελητηρίων Ελλάδος που πραγματοποιήθηκε στη Μυτιλήνη. Τις εργασίες της Γενικής Συνέλευση χαιρέτησε διαδικτυακά ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος έδωσε έμφαση στο πρόγραμμα εγκατάστασης ηλικιακών πάνελ  που θα δώσουν κίνητρο  για τη μείωση του ενεργειακού κόστους στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Μέχρι το Μάρτιο τόνισε ότι θα πρέπει να έχουν τοποθετηθεί.
Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων κ. Γιάννης Μασούτης κατά το χαιρετισμό του τόνισε την ανάγκη για  επίσπευση του προγράμματος  “Eξοικονομώ” για τις επιχειρήσεις καθώς και το πρόγραμμα εγκατάστασης  φωτοβολταϊκών ώστε να αντιμετωπισθεί η ενεργειακή κρίση.  Αναφέρθηκε στη μεγάλη συμμετοχή αντιπροσωπειών Επιμελητηρίων στη Γενική Συνέλευση στη Μυτιλήνη καθώς  52 απο 59  συνολικά Επιμελητήρια που αντιπροσωπεύουν  8000 επιχειρήσεις πήραν μέρος στη Γενική Συνέλευση. Ο ίδιος τόνισε επίσης ότι υπάρχει δέσμευση από πλευράς του Υπουργείου Ανάπτυξης ότι οι επιχειρήσεις δεν θα μείνουν ακάλυπτες απέναντι στην ενεργειακή κρίση
Τις εργασίες άνοιξε με χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου κ. Βαγγέλης Μυρσινιάς.
Χαιρέτησαν επίσης ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Βουλευτής Λέσβου Χαράλαμπος Αθανασιου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα, ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης , ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης.
Ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλης Κουτουλακης κατά τον χαιρετισμό του δεν μπορούσε να μην αναφερθεί για το Μεταφορικό Ισοδύναμο για τις επιχειρήσεις που δεν έχει ακόμη καταβληθεί. Ο κ. Κουτουλάκης ανέφερε ότι έχει εξασφαλισθεί χρηματοδότηση μέχρι το 2025 και δεσμεύθηκε ότι μέχρι τέλος του έτους θα έχει καταβληθεί μέρος των οφειλών .
 Τις επιπτώσεις της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης αποτύπωσε με τον πιο ηχηρό τρόπο στην τοποθέτησή του ο   Πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθας  ο οποίος τόνισε ότι το  52% των επιχειρήσεων δεν βγαίνουν οικονομικά, σημειώνοντας ότι 205 φούρνοι σε όλη τη χώρα  έκλεισαν λόγω του ενεργειακού κόστους.
Στη Γενική Συνέλευση δεν παρευρέθηκε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό κ Μπρατάκος – όπως είχε ανακοινωθεί – καθώς ματαίωσε την τελευταία στιγμή την επίσκεψή του του.

 

 

 

To top