Νέο τεστ αίματος ανιχνεύει σχεδόν όλους τους τύπους καρκίνου

Νέο τεστ αίματος ανιχνεύει σχεδόν όλους τους τύπους καρκίνου

Μια νέα εξέταση αίματος για καρκίνο που μπορεί να ανιχνεύσει δεκάδες τύπους καρκίνου, ακόμη και ορισμένους που κατά τα άλλα είναι δύσκολο να εντοπιστούν ανέπτυξαν επιστήμονες στη Βρετανία.

Μία απλή εξέταση αίματος θα μπορούσε να ανιχνεύσει σχεδόν κάθε τύπο καρκίνου, πριν καν προλάβει να αναπτυχθεί και να δώσει μεταστάσει. Στη Βρετανία, όπως γράφει η Telegraph, η τεχνολογία που μπορεί να εντοπίσει περίπου 70 τύπους καρκίνου έχει ξεκινήσει να εφαρμόζεται ιδιωτικά, ενώ μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια αναμένεται να αποζημιώνεται και από το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) της χώρας.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της πιο πρόσφατης μελέτης που έγινε για την εξέταση Trucheck, όπως ονομάζεται, το τεστ εντοπίζει με επιτυχία 91,8% των περιστατικών καρκίνου πριν εξελιχθούν και αρχίσουν να δίνουν μεταστάσεις. Μάλιστα, στη μελέτη συμμετείχαν 30.000 άτομα. Είναι δεδομένο, ειδικά στον καρκίνο, ότι όσο νωρίτερα ανιχνευθεί η κακοήθεια, τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα έχει η οποιαδήποτε θεραπεία και τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες πλήρους ίασης ο ασθενής

To top