Οκτώβριος: Μήνας πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού

Οκτώβριος: Μήνας πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού

Ο Οκτώβριος έχει καθιερωθεί διεθνώς ώς μήνας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνου του μαστού  και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) συμμετέχει σε αυτόν τον αγώνα μιας και στη χώρα μας, ο καρκίνος του μαστού είναι πρώτος σε συχνότητα εμφάνισης και δεύτερος ως αιτία θανάτου μετά τον καρκίνο του πνεύμονα.

Ο ΠΙΣ καλεί όλες τις γυναίκες να κάνουν ανελλιπώς και χωρίς καθυστέρηση ετησίως την εξέταση αυτή, με σκοπό να μειωθούν στο ελάχιστο τα περιστατικά εντοπισμού καρκίνου του μαστού σε προχωρημένα στάδια. Προς την ίδια κατεύθυνση κινείται άλλωστε και ο ΕΟΠΥΥ με την εισαγωγή και νέων διαγνωστικών «όπλων» που θα βοηθήσουν πολλές γυναίκες να κερδίσουν τη μάχη.

Βασική προϋπόθεση είναι όλες οι γυναίκες ειδικά να υποβάλλονται σε ετήσια μαστογραφία μετά τα 40 έτη ενώ αν έχουν επιβαρυμένη κληρονομικότητα αυτό πρέπει να γίνεται από νωρίτερα, όπως συστήνει ο εκάστοτε θεράπων ιατρός.

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Λέσβου σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής»συμμετείχαν στις 3 Οκτωβρίου στο περπάτημα που ήταν αφιερωμένο στον αγώνα  ενάντια στον καρκίνο του μαστού με σύνθημα  “ΜΑΖΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ”!

 

To top