Παρέμβαση Βάσως Χοχλάκα υπέρ της διατήρησης του υποκαταστήματος της Εθνικής στο Μόλυβο

Παρέμβαση Βάσως Χοχλάκα υπέρ της διατήρησης του υποκαταστήματος της Εθνικής στο Μόλυβο

Την ανάγκη να παραμείνει ανοιχτό το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Μόλυβο υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της το μέλος της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ Βάσω Χοχλάκα. Η ίδια τονίζει ότι η συγκέντρωση των υπηρεσιών στη Μυτιλήνη υποβαθμίζει την ύπαιθρο και δημιουργεί προβλήματα στην καθημερινότητα των κατοίκων απομακρυσμένων περιοχών.

Αναλυτικά αναφέρει τα εξής:

«Το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής τράπεζας στη Μήθυμνα, έρχεται να προστεθεί στα ήδη πολλά κι έντονα προβλήματα του τόπου μας, δυσχεραίνοντας περαιτέρω την καθημερινότητα των κατοίκων του.

Η απόφαση αυτή περιορίζει σημαντικά τις δυνατότητες συναλλαγών των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, όχι μόνο για τους συμπολίτες μας που δεν δύνανται να έχουν πρόσβαση στα ηλεκτρονικά μέσα, αλλά και σε έναν τεράστιο αριθμό τουριστών, που επισκέπτονται την περιοχή, αφού ως γνωστόν η περιοχή του Μολύβου αποτελεί μια απ’ τις κυριότερες τουριστικές περιοχές του νησιού. Επιπλέον, η κατάργηση τραπεζικών υποκαταστημάτων στη λεσβιακή ύπαιθρο, αποδεδειγμένα πλέον δεν αποτελεί λειτουργικά βιώσιμη επιλογή για ένα νησί αυτού του μεγέθους, όπου συχνά χρειάζεται να διανιθούν εξαιρετικά μεγάλες αποστάσεις.

 Η σταδιακή συγκέντρωση του συνόλου των υπηρεσιών στη Μυτιλήνη, οδηγεί σε ολοένα μεγαλύτερη υποβάθμιση τις περιφερειακές κοινότητες του νησιού μας και ερημώνει την ύπαιθρο, εξέλιξη εξαιρετικά δυσοίωνη σε μία ευαίσθητη, συνοριακή, περιοχή της χώρας μας. Ουσιαστικά επιλογές κατάργησης κάθε μονάδας παροχής υπηρεσιών εκτός της πρωτεύουσας επιτείνει την κυρίαρχη τάση αστυφιλίας που αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια η Λέσβος, μ’ ό,τι σημαίνει αυτό και για το δημογραφικό της ζήτημα.

 Οφείλουμε να στηρίξουμε ενεργά το δίκαιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας για την διατήρηση του τραπεζικού υποκαταστήματος του νησιού μας ενώ είναι επιτακτική ανάγκη η διοίκηση της τραπεζας να λάβει υπόψιν τις ιδιαίτερες τοπικές συνθήκες και με «ενσυναίσθηση» να προβεί άμεσα στην ακύρωση της απόφασής της. Άλλωστε, όπως και το νησί, και η Τράπεζα, θα έχει σοβαρότατες απώλειες από μια τέτοια υποβάθμιση της παρουσίας της».

To top