Δημοτικό Καρναβαλικό Εκθετήριο «ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΗΝΑΣ»

Δημοτικό Καρναβαλικό Εκθετήριο «ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΗΝΑΣ»

Το δημοτικό ακίνητο που βρίσκεται στην Αγιάσο και είναι γνωστό ως Ηλεκτρομηχανή ονομάζεται πλέον Δημοτικό Καρναβαλικό Εκθετήριο «ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΗΝΑΣ»

Υιοθετώντας πρόταση του Παναγιώτη Μ. Κουτσκουδή, τα Διοικητικά Συμβούλια του Πολιτιστικού Καρναβαλικού Συλλόγου Αγιάσου «Ο Σάτυρος» και του Αναγνωστηρίου Αγιάσου «Η Ανάπτυξη» υπέβαλαν αιτήματα στην Κοινότητα Αγιάσου και στο Δήμο Μυτιλήνης ζητώντας .

Το εν λόγω ακίνητο ανακαινίστηκε επί δημαρχίας Χρύσανθου Χατζηπαναγιώτη και λειτουργούσε έκτοτε σε Εκθετήριο Ειδών Λαϊκής Τέχνης – Καρναβαλικό Μουσείο (εγκαινιάστηκε στις 28/12/2010).
Τα αιτήματα έγιναν αμέσως αποδεκτά με ομόφωνες αποφάσεις τόσο του Τοπικού Συμβουλίου Αγιάσου (υπ’ αριθμ. 23/3/4-5-2022), όσο και του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μυτιλήνης (υπ’ αριθμ. 147/11/3-6-2022, Αριθμός Διαδικτυακής Ανάρτησης: 6HX446ΜΓΘΓ-37Σ), με την οποία – εκτός από την αποδοχή του αιτήματος ονοματοθεσίας –αποφασίστηκε και η δωρεάν παραχώρηση της χρήσης του Δημοτικού Καρναβαλικού Εκθετηρίου «ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΗΝΑΣ» στον Πολιτιστικό Καρναβαλικό Σύλλογο Αγιάσου «Ο Σάτυρος» έως και 31/12/2032. Παράλληλα, με την υποστήριξη του Αντιδημάρχου Μυτιλήνης Μιχάλη Φραντζέσκου, εκτελέστηκαν εργασίες αντικατάστασης κουφωμάτων, επισκευής προθηκών, τοποθέτησης νέας ξυλόγλυπτης πινακίδας. Εκκρεμούν ακόμα σημαντικές παρεμβάσεις ώστε το κτίριο να καταστεί λειτουργικό. Σχετικό αίτημα έχουμε υποβάλει στο Δήμο Μυτιλήνης.
Η τιμητική αυτή απόφαση είναι ελάχιστος φόρος τιμής σ’ ένα μεγάλο Δάσκαλο, σ’ έναν αξέχαστο ιεροφάντη του λαϊκού μας πολιτισμού, και έκφραση ευγνωμοσύνης για όσα προσέφερε στη γενέτειρά του και στη Λέσβο.

To top