Στήριξη της Περιφέρειας στο έργο ανάπλασης της Προκυμαίας και της Πλατείας Σαπφούς

Στήριξη της Περιφέρειας στο έργο ανάπλασης της Προκυμαίας και της Πλατείας Σαπφούς

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης συναντήθηκε σήμερα 26 Οκτωβρίου στο γραφείο του με τον Ανάδοχο του έργου «Ανάπλαση Προκυμαίας και Πλατείας Σαπφούς» Αλέξανδρο Μεταξά, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Μυτιλήνης Ευστράτιου Τζιμή.

Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ύψος των 6,7 εκατομμυρίων ευρώ με υλοποίηση από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Μυτιλήνης, χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Β. Αιγαίου και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020 και πρόκειται να ξεκινήσει εντός του Νοεμβρίου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προοπτικής καλής συνεργασίας και συνένωσης δυνάμεων ώστε να ολοκληρωθεί το γρηγορότερο δυνατόν.

Ειδικότερα ο Αντιδήμαρχος κ. Τζιμής ζήτησε τη συμβολή του Περιφερειάρχη με την Ακαδημαϊκή του Ειδικότητα ως Πολιτικού Μηχανικού Ακτομηχανικής και Λιμενικών Έργων, στο κατασκευαστικό κομμάτι του έργου, καθώς και την συνεισφορά του στην γρήγορη και έγκαιρη ολοκλήρωση των διαδικασιών καταβολής των χρημάτων που θα απαιτηθούν. Ο Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε ότι θα συμβάλει τα μέγιστα σε όλη τη διάρκεια υλοποίησης του έργου τόσο, στην επίσπευση των διαδικασιών αποπληρωμής, όσο και να βοηθήσει με τις γνώσεις του στον κατασκευαστικό τομέα, για την άρτια και γρήγορη αποπεράτωση.

Αμέσως μετά ο Περιφερειάρχης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Είμαι πολύ ικανοποιημένος που το έργο της Ανάπλασης της Προκυμαίας και Πλατείας Σαπφούς ξεκινά σύντομα με υλοποίηση του Δήμου και Χρηματοδότηση της Περιφέρειας. Εύχομαι να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα και σύντομα οι πολίτες και επισκέπτες της Λέσβου να απολαμβάνουν την αναβαθμισμένη Προκυμαία ως χώρος που αντιπροσωπευτικός που αξίζει στη Λέσβο.»

Από την πλευρά του ο Ανάδοχος ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη τονίζοντας:
«Είμαι πολύ χαρούμενος που τύχαμε της άμεσης συμπαράστασης του Περιφερειάρχη και με την ιδιότητα του Πολιτικού Μηχανικού. Τον ευχαριστούμε και είμαστε βέβαιοι ότι το έργο θα ολοκληρωθεί το συντομότερο αλλάζοντας και αναβαθμίζοντας την εικόνα της πόλης.»

To top