Σε έκτακτη γενική συνέλευση και συμμετοχή στις εκλογές καλεί ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας

Σε έκτακτη γενική συνέλευση και συμμετοχή στις εκλογές καλεί ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας

Έκτακτη γενική συνέλευση  οργανώνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  την Τρίτη 1η Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα στο 6ο Δημοτικό σχολείο Μυτιλήνης παρουσία μελών   του ΔΣ της ΔΟΕ  με αντικείμενο την απεργία της 9ης Νοεμβρίου. Επιπλέον, καλούν σε συμμετοχή στις ηλεκτρονικές εκλογές για την ανάδειξη αιρετών.

 

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου  “Μίλτος Κουντουράς» καλεί τα μέλη του σε έκτακτη Γενική Συνέλευση με αντικείμενο την οργάνωση της Γενικής Απεργίας της 9ης Νοεμβρίου, η οποία όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση «φιλοδοξούμε να είναι μία από τις μεγαλύτερες των τελευταίων χρόνων, και άλλα εκπαιδευτικά θέματα».

Στη συνέλευση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 1 Νοεμβρίου, στις 18:00μμ στο 6ο Δημοτικό Σχολείο, θα παρευρεθούν και μέλη του ΔΣ της ΔΟΕ που θα έρθουν στη Μυτιλήνη για αυτό τον σκοπό.

Παράλληλα, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου σε σχετική ανακοίνωση καλεί σε συμμετοχή στις ηλεκτρονικές εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Στις 5 Νοεμβρίου ο κλάδος αποκτά και πάλι γνήσιους αιρετούς εκπροσώπους σε Π.Υ.Σ.Π.Ε., Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. και Κ.Υ.Σ.Π.Ε. Δεν πέφτουμε στην παγίδα της κυρίας Κεραμέως. Συμμετέχουμε στις εκλογές αιρετών – Δίνουμε δύναμη στον κλάδο

Δυο χρόνια μετά την ομόφωνη απόφαση της Δ.Ο.Ε. για καταγγελία της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. η οποία με αυταρχισμό αρνήθηκε να συζητήσει καν, την πρότασή της για διενέργεια των εκλογών ανάδειξης των αιρετών δια ζώσης όταν θα υπήρχαν οι ευμενείς υγειονομικά συνθήκες, σε εργάσιμη ημέρα χωρίς άδεια και με παράταση, μέχρι τότε, της θητείας των αιρετών που είχαν εκλεγεί το 2018, τη δέσμευση μη συμμετοχής όλων των παρατάξεων στις εκλογές παρωδία και την αποχή από την εκλογική διαδικασία, έπειτα από το κάλεσμα της Δ.Ο.Ε., σε ποσοστό 95%, η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. συνεχίζοντας την επίθεση κατά του Κλάδου, αποφάσισε τη διεξαγωγή των εκλογών για τα υπηρεσιακά συμβούλια, αποκλειστικά με ηλεκτρονική ψηφοφορία στις 5 Νοεμβρίου 2022.

Η ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. επέλεξε, για όλη την προηγούμενη διετία, να ορίσει δοτούς στη θέση των αιρετών και τα υπηρεσιακά συμβούλια λειτουργούν όλο αυτό το διάστημα με διορισμένη σύνθεση. Εδώ πράγματι η κα Κεραμέως «καινοτόμησε» δίνοντας στον εργοδότη το δικαίωμα να ορίζει τον εκπρόσωπο των εργαζομένων.

Το αποτέλεσμα ήταν επώδυνο για τους εκπαιδευτικούς αφού τα υπηρεσιακά συμβούλια, στην πλειονότητα, λειτούργησαν με πλήρη αδιαφάνεια ως ιμάντες μετάδοσης και εφαρμογής της εχθρικής, για τη δημόσια εκπαίδευση, κυβερνητικής πολιτικής. Οι εκπαιδευτικοί, παρά τον αγώνα των εκλεγμένων από το 2018 αιρετών και των Συλλόγων Εκπαιδευτικών, αναζητούν το δίκιο τους και υποστήριξη απέναντι στις αυθαιρεσίες της διοίκησης.
Η αδιαφάνεια, οι «εξυπηρετήσεις», η ημετεροκρατία, το ξήλωμα του θεσμικού πλαισίου των δικαιωμάτων και η καταστρατήγηση των εννοιών της ισότητας και της δικαιοσύνης, δεν μπορούν να συνεχιστούν.
Σήμερα, η Υπουργός Παιδείας, δίχως καν το πρόσχημα της πανδημίας, διατάσσει, σε αντίθεση με ότι συμβαίνει στο υπόλοιπο δημόσιο, να πραγματοποιηθούν οι εκλογές για αιρετούς εκπροσώπους των εκπαιδευτικών και πάλι, αποκλειστικά με ηλεκτρονική ψηφοφορία. Επενδύει στην επανάληψη, από το συνδικαλιστικό κίνημα των εκπαιδευτικών, της τακτικής της αποχής από τις εκλογές, γνωρίζοντας πως παραμένει βασική μας διεκδίκηση η δια ζώσης ψηφοφορία.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λέσβου είναι επιτακτική η ανάγκη ενεργοποίησης των δημοκρατικών αντανακλαστικών του Κλάδου ενάντια στην πολιτική απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. για αποδυνάμωση και απαξίωση του ρόλου του αιρετού. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να επιτρέψουμε να υπάρξουν άλλα δυο χρόνια αδιαφάνειας στη λειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλίων και την παγίωση της απουσίας των αιρετών.

Με βάση τα παραπάνω, το Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λέσβου αποφάσισε τη συμμετοχή στις υπηρεσιακές εκλογές. Πρόκειται για απόφαση ευθύνης, ισχυρό πολιτικό μήνυμα στην κυβέρνηση για την υπεράσπιση του θεσμού του αιρετού απέναντι στην επιδίωξή της για εξαφάνισή του. Δεν χαρίζουμε τους αιρετούς στην κυρία Κεραμέως, δεν υπηρετούμε τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης για δοτά και ελεγχόμενα από αυτή υπηρεσιακά συμβούλια.

Αγωνιζόμαστε για:
• αποκατάσταση του θεσμού του αιρετού καθώς και τη θέση τρίτου αιρετού στα υπηρεσιακά συμβούλια
• κατάργηση των νομοθετικών ρυθμίσεων της κυβέρνησης που καταστρατηγούν το Π.Δ. 1/2003
• προάσπιση των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών
Σε αυτόν τον αγώνα, που αποτελεί πλειοψηφική απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λέσβου, δεν χωρούν πολεμικές στρατηγικές ακύρωσής του με αποχή από τις εκλογές. Πρόκειται για θεσμικό και καταστατικό ατόπημα που προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες στην κυβέρνηση και τους σχεδιασμούς της για κατάργηση του θεσμού του αιρετού.
Χρέος όλων των δυνάμεων του κλάδου αποτελεί η στήριξη του θεσμού του αιρετού που αποτελεί κατάκτηση του κλάδου. Δεν έχουμε δικαίωμα να απωλέσουμε μια σημαντική δημοκρατική παρακαταθήκη. Δεν συναινούμε στη συνέχιση της ύπαρξης δοτών και υποταγμένων στα υπηρεσιακά συμβούλια.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λέσβου καλεί τους εκπαιδευτικούς να κλείσουν τα αυτιά τους στις σειρήνες της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. και των ακούσιων συνοδοιπόρων της.

Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις με ενότητα και αποφασιστικότητα, το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022, για μαζική συμμετοχή του κλάδου στις εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια. Ανατρέπουμε τα κυβερνητικά σχέδια με τη συμμετοχή μας.

 

To top