Γιάννης Μπουρνούς: «Οι απευθείας αναθέσεις του κ. Μηταράκη δεν γνωρίζουν σύνορα»

Γιάννης Μπουρνούς: «Οι απευθείας αναθέσεις του κ. Μηταράκη δεν γνωρίζουν σύνορα»

Ερώτηση προς τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου συνυπογράφει ο βουλευτής  Λέσβου Γιάννης Μπουρνούς με άλλους 43 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με αντικείμενο «ύποπτη  απευθείας ανάθεση του Υπουργείου Μετανάστευσης,  για έργο με ανύπαρκτο αντικείμενο». Αυτό χαρακτηριστικά αναφέρει σχετική ανακοίνωση με τίτλο “Οι αναθέσεις του κ. Μηταράκη…δεν γνωρίζουν σύνορα»

Όπως τονίζει χαρακτηριστικά «Ο κ. Μηταράκης συνεχίζει να επιδίδεται σε σκανδαλώδεις, υπερκοστολογημένες απευθείας αναθέσεις σε βαθμό τέτοιο, ώστε να έχουν προκαλέσει και αντίδραση διεθνούς οργανισμού».

Και συνεχίζει  «Αυτή τη φορά προχώρησε σε απευθείας ανάθεση ύψους 59.300 ευρώ για καμπάνια ενημέρωσης Αφγανών πολιτών σε μέσα του Αφγανιστάν σχετικά με τις διαδικασίες ασύλου και τις συνθήκες διαβίωσης των Αφγανών στην Ελλάδα. Η απόφαση ανάθεσης μάλιστα υπογράφτηκε μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν και τη σχετική καταστολή μέσων ενημέρωσης που ακολούθησε. H εταιρεία που ανέλαβε την καμπάνια ενημέρωσης στο Αφγανιστάν, η Wearerecipe Α.Ε. συστάθηκε μόλις λίγες μέρες μετά την επανασύσταση του Υπουργείου του κ. Μηταράκη. Μάλιστα, δύο από τους τρεις συμμετέχοντες στην υποτυπώδη διαδικασία είχαν ως μέτοχο την ίδια εταιρεία, την Communication Effect, ενώ ήταν και οι μόνες που κατέθεσαν και οικονομική προσφορά τελικά!

H Wearerecipe και η Communication Effect φέρονται να έχουν αναλάβει σε 17 μήνες από διάφορους φορείς του δημοσίου, με την ίδια διαδικασία της απευθείας ανάθεσης, έργα συνολικού ύψους 280.000 ευρώ»

Ο κ. Μηταράκης ερωτάται «για τη σκοπιμότητα των υπηρεσιών καμπάνιας ενημέρωσης στο Αφγανιστάν, που συνιστούν μάλιστα και υπηρεσία εξωτερικής πολιτικής, με δεδομένη μάλιστα την καταστολή των διαύλων ενημέρωσης από τους Ταλιμπάν, αλλά και για τις σκανδαλώδεις σκιές εύνοιας και σύγκρουσης συμφερόντων στη διαδικασία της ανάθεσης».

 

To top