Μήνυμα του António Guterres, Γενικού Γραμματέα ΟΗΕ για την Ημέρα Ηνωμένων Εθνών

Μήνυμα  του António Guterres, Γενικού Γραμματέα ΟΗΕ για την Ημέρα Ηνωμένων Εθνών

Η 24η Οκτωβρίου είναι η Ημέρα Ηνωμένων Εθνών. Με αφορμή την ημέρα αυτή ο António Guterres, Γενικός Γραμματέας του ΟΗE, έγραψε το παρακάτω μήνυμα:

Τα Ηνωμένα Έθνη είναι το αποτέλεσμα της ελπίδας.

Η ελπίδα και η αποφασιστικότητα, μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, για να προχωρήσουμε από την παγκόσμια σύγκρουση στην παγκόσμια συνεργασία.

Σήμερα, o οργανισμός μας δοκιμάζεται όπως ποτέ άλλοτε.

Αλλά τα Ηνωμένα Έθνη φτιάχτηκαν για εποχές όπως η σημερινή.

Τώρα, περισσότερο από ποτέ, πρέπει να υλοποιήσουμε τις αξίες και τις αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών σε κάθε γωνιά του κόσμου.

Δίνοντας μια ευκαιρία στην ειρήνη και τερματίζοντας τις συγκρούσεις που θέτουν σε κίνδυνο ζωές, το μέλλον και την παγκόσμια πρόοδο.

Καταβάλλοντας προσπάθειες για τον τερματισμό της ακραίας φτώχειας, τη μείωση των ανισοτήτων και τη σωτηρία των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Προστατεύοντας τον πλανήτη μας, συμπεριλαμβανομένου της διακοπής του εθισμού μας στα ορυκτά καύσιμα και ξεκινώντας την επανάσταση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Και εξισορροπώντας επιτέλους τις κλίμακες των ευκαιριών και της ελευθερίας για τις γυναίκες και τα κορίτσια και διασφαλίζοντας τα ανθρώπινα δικαιώματα για όλους.

Καθώς γιορτάζουμε την Ημέρα του ΟΗΕ, ας ανανεώσουμε την ελπίδα και την πεποίθησή μας για το τι μπορεί να επιτύχει η ανθρωπότητα όταν εργαζόμαστε ενωμένοι, με παγκόσμια αλληλεγγύη.

To top