Τον προστάτη της Άγιο Αρτέμιο τίμησε η Αστυνομία

Τον προστάτη της Άγιο Αρτέμιο τίμησε η Αστυνομία

Τον προστάτη της Άγιο Αρτέμιο τίμησε σήμερα η Αστυνομία. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων τις πρωινές ώρες σήμερα, τελέσθηκε δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου στη Μυτιλήνη, έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου καθώς και σε Ιερούς Ναούς στις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Χίου και Σάμου αντίστοιχα, ενώ αμέσως μετά διαβάστηκε  η ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου κ. Κωνσταντίνου Σκούμα.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι Θρησκευτικών, Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών, εκπρόσωποι των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι των ενώσεων αποστράτων, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών ενώσεων, καθώς επίσης αστυνομικό προσωπικό και πολίτες, ενώ ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Βορείου Αιγαίου Υποστράτηγος κ. Ελευθέριος Ντουρουντούς παρέστη στις εκδηλώσεις στη Μυτιλήνη.

Στο πλαίσιο του εορτασμού, πραγματοποιήθηκε επίσης κατά το τελευταίο τριήμερο, πανελλαδική εθελοντική αιμοδοσία του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, με σκοπό την ενίσχυση της τράπεζας αίματος του Σώματος.

Μήνυμα του Δημάρχου Μυτιλήνης 

Σε μήνυμά του για την ημέρα της Αστυνομίας,  ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης, τονίζει τα εξής:

«Σήμερα γιορτάζουμε και τιμούμε τον Άγιο Αρτέμιο, τον Προστάτη Άγιο της Ελληνικής Αστυνομίας.
Τιμούμε όλες τις γυναίκες και όλους τους άντρες που υπηρετούν στο Σώμα και προστατεύουν καθημερινά την κοινωνία μας, πολλές φορές με κίνδυνο την ίδιας της ζωής τους.
Ο ρόλος της Αστυνομίας στη σημερινή εποχή και σε μία χώρα ελεύθερη και δημοκρατική είναι καθοριστικός, ώστε να μπορεί ο κάθε πολίτης να ζει με αίσθημα ασφάλειας και να μπορεί νόμιμα και απρόσκοπτα να αναπτύσσεται κοινωνικά και οικονομικά.
Η Ελληνική Αστυνομία αποτελεί το ισχυρό τείχος προστασίας των νομοταγών πολιτών και ανάσχεσης απέναντι σε κάθε απειλή, σε κάθε έγκλημα, απέναντι σε κάθε επιτήδειο που επιβουλεύεται την ελευθερία και την περιουσία κάθε πολίτη.
Εμείς, ως Δημοτική Αρχή και εγώ προσωπικά ως Δήμαρχος, είμαστε αρωγοί στο έργο της Ελληνικής Αστυνομίας, για τη διατήρηση της κοινωνικής ειρήνης, την ομαλή λειτουργία της οικονομίας και της κοινωνίας μας. Ώστε οι πολίτες να αισθάνονται τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια στην καθημερινότητά τους. Γιατί, χωρίς αυτή την προϋπόθεση, δεν υπάρχει ούτε ελευθερία, ούτε κοινωνική δικαιοσύνη».

 

To top