Με λαμπρότητα εγκαινιάσθηκε την Κυριακή η έκθεση γραμματοσήμων και τεκμηρίων «Μνήμη Μικρασίας 2022»

Με λαμπρότητα εγκαινιάσθηκε την Κυριακή η έκθεση γραμματοσήμων και τεκμηρίων «Μνήμη Μικρασίας 2022»
simaia

Εγκαίνια της έκθεσης γραμματοσήμων και τεκμηρίων «Μνήμη Μικρασίας 2022» πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Κυριακής 9 Οκτωβρίου  στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυτιλήνης.

Την έκθεση διοργάνωσαν ο Δήμος Μυτιλήνης και η Φιλοτελική Εταιρεία Λέσβου (ΦΕΛ) με την υποστήριξη των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ).

Τα εγκαίνια τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι τοπικών φορέων, μέλη και φίλοι της ΦΕΛ και πλήθος κόσμου.

Τα εκθέματα εντάσσονται χρονολογικά σε 3 ενότητες:
• 1η ενότητα: Η ζωή των Ελλήνων στη Μικρά Ασία
• 2η ενότητα: Η Μικρασιατική Εκστρατεία
• 3η ενότητα: Η Μικρασιατική Καταστροφή και το προσφυγικό ζήτημα

Με την ευκαιρία της έκθεσης κυκλοφόρησε προσωπικό γραμματόσημο, χρησιμοποιήθηκε αναμνηστική ταχυδρομική σφραγίδα την ημέρα των εγκαινίων στο χώρο της έκθεσης, ενώ εκδόθηκε και αναμνηστικός φάκελος. Το γραμματόσημο έχει παράσταση το ζωγραφικό έργο «Διωγμός» (λάδι σε μουσαμά, 110 Χ 85 εκ.) του Κώστα Μανιατόπουλου, Διευθυντή του Μουσείου Τεριάντ. Η αναμνηστική σφραγίδα είναι εμπνευσμένη από τις βάρκες με τις οποίες οι πρόσφυγες κατέφυγαν στις ακτές της Λέσβου από τα απέναντι παράλια, όπως η οικογένεια Χαραλάμπους.

Η έκθεση θα λειτουργήσει ως τις 16 Οκτωβρίου με το εξής ωράριο: Δευτέρα, Τετάρτη: 9:00-13:00 και 18:00-20:00. Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 9:00-13:00. Σάββατο, Κυριακή: 10:00-13:00. Μέλη της Φιλοτελικής Εταιρείας Λέσβου θα βρίσκονται στη διάθεση των επισκεπτών σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης για ξενάγηση στα εκθέματα και ενημέρωση για το γραμματόσημο και τον φιλοτελισμό. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

To top