Ανησυχία στην ΕΕ για τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν

Ανησυχία στην ΕΕ για τις εξελίξεις  στο Αφγανιστάν

 

Την κατάσταση στο Αφγανιστάν βάζουν στην ατζέντα του έκτακτου συμβουλίου Υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων, οι MED-5, που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 18 Αυγούστου με τηλεδιάσκεψη, με επιστολή του  Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη  Μηταράκη προς τον Πρόεδρο του Συμβουλίου κο. Aleš Hojs.

Συγκεκριμένα, οι 5 Μεσογειακές χώρες ζητάνε να συζητηθούν οι έκτακτες συνθήκες στο Αφγανιστάν και οι επιπτώσεις που πιθανώς να έχουν στο μεταναστευτικό στις χώρες υποδοχής αλλά και σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο μεταξύ σε νέα ανάρτησή του, o αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για την προώθηση του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ΕΕ, ύστερα από τις τελευταίες εξελίξεις στο Αφγανιστάν.

Με αφορμή την πρόσφατη συνέντευξή του, στην ιταλική εφημερίδα La Stampa, σχετικά με τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν και την μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν σχολίασε το εξής: «Aν κάτι μας έχει δείξει η κατάσταση στο Αφγανιστάν και οι κινήσεις της Λευκορωσίας, αυτό είναι ότι τα χρονικά περιθώρια, για το πόσο μπορούμε να περιμένουμε για να προχωρήσουμε σε μια συνολική αναθεώρηση των κανόνων την Ευρωπαϊκής πολιτικής μετανάστευσης και ασύλου, έχουν εξαντληθεί».

To top