Ν.Ε ΠΑΣΟΚ: «Η ΝΔ υπονομεύει τη δημιουργία κτηρίου για το Εφετείο Βορείου Αιγαίου»

Ν.Ε ΠΑΣΟΚ: «Η ΝΔ υπονομεύει τη δημιουργία κτηρίου για το Εφετείο Βορείου Αιγαίου»

Στα συρτάρια παραμένει το έργο δημιουργίας νέων κτιριακών εγκαταστάσεων για τη στέγαση του Εφετείου Βορείου Αιγαίου. Όπως καταγγέλλει η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ από το 2011 το ΠΑΣΟΚ συνέβαλε τα μέγιστα στην ίδρυση του Εφετείου Βορείου Αιγαίου και είχαν μάλιστα δρομολογηθεί και έργα ύψους 310 εκατ. ευρώ για τη δημιουργίων νέων εγκαταστάσεων στο ίδιο οικόπεδο όπου βρίσκεται σήμερα το Δικαστικό Μέγαρο. Το έργο όμως δεν προχώρησε ποτέ και το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τη ΝΔ ότι υπονομεύει ουσιαστικά την υλοποίησή του.

Για το θέμα κατέθεσε ερώτηση στις 6 Απριλίου του 2022 προς τον Υπουργό Δικαιοσυνης Κώστα Τσιάρα και τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή , η Βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κινήματος Αλλαγής Νάντια Γιαννακοπούλου.  . Στο κείμενο της ερώτησης η κα. Γιαννακοπούλου, ανέφερε το ιστορικό της ίδρυσης του Εφετείου Βορείου Αιγαίου και των μελετών για την κατασκευή κτιρίου, έθετε και το ζήτημα της μη συμπερίληψης της ανακατασκευής του Δικαστικού Μεγάλου Μυτιλήνης στην εγκεκριμένη χρηματοδότηση 310 εκατομμυρίων ευρώ για την ανέγερση νέων Δικαστικών Μεγάρων και την Ανακατασκευή Υπαρχόντων, παρά την προβληματική λειτουργία του Εφετείου.

Ένα μήνα μετά, στις 6 Μαΐου 2022, ο κ. Τσιάρας στην απάντησή του δήλωνε αναρμόδιος για να απαντήσει στην ερώτηση της κ. Γιαννακοπούλου, παραπέμποντάς την στον κ. Καραμανλή, ο οποίος δεν απάντησε καν στη σχετική παρέμβαση.

Οι Βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κινήματος Αλλαγής, κ. Κώστας Σκανδαλίδης και κ. Νάντια Γιαννακοπούλου επανήλθαν λοιπόν εκ νέου, με νέα ερώτηση, στην οποία – όπως τονίζει σχετική ανακοίνωση – «ξεσκεπάζουν την αδιαφορία της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και την ασχετοσύνη των Υπουργών της για το συγκεκριμένο θέμα».

Και συνεχίζει «Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. συνέβαλε τα μέγιστα για την ίδρυση του Εφετείου Βορείου Αιγαίου το 2011 και μάλιστα είχε προχωρήσει στην εκπόνηση προμελέτης για την μόνιμη στέγασή από τον τότε εποπτευόμενο από το Υπουργείο Δικαιοσύνης οργανισμό «Θέμις Κατασκευαστική» με εντολή του τότε Υπουργού Δικαιοσύνης, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, και την ευθύνη επίβλεψης είχε ο αρμόδιος Υπουργός Χωροταξίας και Περιβάλλοντος, Νίκος Σηφουνάκης. Η προμελέτη προβλέπει την κατασκευή του Εφετείου στα παλαιά εγκαταλελειμμένα κτίρια που βρίσκονται στον οικοπεδικό χώρο του νυν Δικαστικού Μεγάρου Μυτιλήνης, δημιουργώντας ένα σύγχρονο κτίριακό συγκρότημα.

Είναι σαφές από τα γεγονότα, πως η Νέα Δημοκρατία – που δεν επιθυμούσε τη δημιουργία του Εφετείου Βορείου Αιγαίου, με τη στάση της το υπονομεύει, κρατώντας στα συρτάρια της της δρομολογημένες μελέτες» καταλήγει η Ν.Ε ΠΑΣΟΚ .

 

 

To top