Υποδοχή εκπαιδευτικών στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus στο Μόλυβο

Υποδοχή εκπαιδευτικών στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus στο Μόλυβο

Tη Δευτέρα το μεσημέρι, στο Μόλυβο ο Δήμος Δυτικής Λέσβου, μέσω των Αντιδημάρχων Τουρισμού και Πολιτισμού Αφροδίτη Βατή και Ζαχαρούλας Ιωακείμ υποδέχτηκαν 36 εκπαιδευτικούς συμμετέχοντες στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα με τίτλο «Τρισδιάστατη Εκτύπωση: ένας πολιτιστικός επιταχυντής για την εκπαίδευση / 3D Printing a Cultural Accelerator for Education (3D4CE)» που χρηματοδοτείται από το Erasmus.

 

Πρόκειται για καθηγητές σχολείων από την Ιταλία (Sarzana), την Πορτογαλία (Leiria) και την Ελλάδα (Μυτιλήνη- Αγ. Μαρίνα, Χίος, Ρόδος, Αθήνα), με σκοπό την υλοποίηση δράσεων για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τη σημασία της ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της εκπαίδευσης, της μάθησης και της συμμετοχής των μαθητών σε δραστηριότητες κατασκευής τρισδιάστατων μνημείων με τη χρήση τεχνολογίας τρισδιάστατης εκτύπωσης. Το συντονισμό του όλου εγχειρήματος, έχει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Οι Αντιδήμαρχοι καλωσόρισαν θερμά τους εκπαιδευτικούς και την επιστημονική υπεύθυνη του προγράμματος Καθηγήτρια Μάνια Μαύρη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, τους συνεχάρησαν για τις καινοτόμες δράσεις τους, τονίζοντας πως ο Δήμος Δυτικής Λέσβου είναι πάντα αρωγός σε δράσεις που προωθούν τον πολιτισμό, την τεχνολογία και την εκπαίδευση

To top