Μια γεώτρηση …με πολιτικές προεκτάσεις

Μια γεώτρηση …με πολιτικές προεκτάσεις

Μια ανάρτηση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου για τη γεώτρηση της Αγίας Παρασκευής φαίνεται να προκάλεσε … “πολιτικό ζήτημα”. Δεν μπορεί να ερμηνευθεί διαφορετικά η μεσημεριάτικη επίσκεψη του Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη συνοδεία σειράς συνεργατών του στο σημείο των εργασιών  , χωρίς ούτε μια μια αναφορά στο Δήμο Δυτικής Λέσβου.

Ειδικότερα η ανακοίνωση της Περιφέρειας αναφέρει τα εξής:

«Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας  Μουτζούρης, συνοδευόμενος από τον Εκτελεστικό Γραμματέα της Περιφέρειας Απόστολο Αλατζά, τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Δημήτρη Ακριώτη και τον ειδικό σύμβουλο Μιχάλη Ταμβακέλλη,  παρουσία του Προέδρου της Κοινότητας Γιώργου Δημόπουλου, επισκέφτηκαν σήμερα 28.09.2021 την περιοχή “Λιγαρίδια” Αγ. Παρασκευής.

Στο σημείο η Περιφέρεια ολοκλήρωσε γεώτρηση (η οποία έχει  ξεκινήσει το 2016 επί Δήμου Λέσβου) στα πλαίσια του προγράμματος ερευνητικών γεωτρήσεων που πραγματοποιεί σε διάφορες περιοχές της Λέσβου. Η γεώτρηση αυτή θα παραχωρηθεί στην κοινότητα προκειμένου να εξυπηρετήσει τις ανάγκες άρδευσης των κτηνοτρόφων της Αγ. Παρασκευής»

Είναι χαρακτηριστική η ανάρτηση που είχε κάνει νωρίς το πρωί ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος:

“Μέγας πόνος και ταραχή για την γεώτρηση(!!!), στην Αγία Παρασκευή. Ευχαρίστησαμε από την πρώτη στιγμή τον κ. Περιφερειάρχη και τον κ. Ακριώτη για την κατασκευή της. Την ζητήσαμε και ανταποκρίθηκαν. Βέβαια για να γίνει λειτουργική χρειάζονται βάσεις, δεξαμενές, αντλία και ρεύμα. Πράγματα που θα κάνουμε εμείς, τις επόμενες μέρες. Αλλά κάποιοι επικράνθησαν. Δυστυχώς το πρόβλημα ορισμένων δεν είναι να γίνει κάτι στο χωριό αλλά το ποιός το κάνει. Κι αν ο Δήμος κάπου εμπλέκεται, καλύτερα να μην γίνει. Αλλά δεν θα σας κάνουμε την χάρη, αγαπητοί. Έχουμε πολλά να κάνουμε, οπότε πρέπει να το συνηθίσετε. Ταξιάρχης Βέρρος

To top