Διακοπή στη δίκη για τα πλαστά πτυχία αγγλικών

Διακοπή στη δίκη για τα πλαστά πτυχία αγγλικών

Δεν έχει τέλος η ταλαιπωρία των περίπου 100 κατόχων πλαστών πτυχίων αγγλικών από τη Μυτιλήνη καθώς η υπόθεση που ξεκινά από το 2019-όταν διαπιστώθηκε ότι τα πτυχία τους είναι πλαστά – μέχρι σήμερα δεν έχει καταλήξει σε δικαστική απόφαση. Σήμερα επρόκειτο να γίνει η δίκη με κατηγορούμενη την ιδιοκτήτρια του Κέντρου Ελευθέρων Σπουδών  στη Μυτιλήνη, όπου είχαν διεξαχθεί οι εξετάσεις όμως η κατηγορούμενη δεν παρέστη στη δίκη λόγω ασθένειας. Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα που υποβλήθηκε από την πλευρά της κατηγορούμενης για αναβολή, αλλά ξεκίνησε τη δίκη η οποία διεκόπη για τις 21 Οκτωβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το δικαστήριο ήταν πολύ αυστηρό απέναντι στο αίτημα για νέα αναβολή και μάλιστα αρχικά είχε αποφασιστεί να ξεκινήσει η δίκη απουσία της κατηγορουμένης, στη συνέχεια μετά από αντιδράσεις της υπεράσπισης αποφάσισε αναβολή μιας ημέρας και τελικά κατέληξε στην αναβολή μέχρι τις 21 Οκτωβρίου. Η Εισαγγελέας της έδρας ζήτησε ν’ απορριφθούν και τα δυο αιτήματα της υπεράσπισης και της αναβολής και της διακοπής και να ξεκινήσει η δίκη. Η Πρόεδρος πρότεινε αρχικά να διακοπεί για μια μόνο ημέρα και στη συνέχεια συμφώνησε για τις 21 Οκτωβρίου.  Έντονες ήταν οι αντιδράσεις από την πλευρά των παθόντων στην υπόθεση μπροστά στο νέο αίτημα αναβολής. Κάποιες μάλιστα από τις υποθέσεις έχουν ήδη παραγραφεί καθώς ήδη έχουν περάσει τρία και πλέον χρόνια – από τότε που αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο με τα πλαστά πτυχία αγγλικών – χωρίς να έχει υπάρξει δικαστική απόφαση. Για κάποια πτυχία που είχαν εκδοθεί το 2014, το 2015 και το 2016, οι υποθέσεις έχουν παραγραφεί. Από το 2017 και μετά έχει διακοπεί η παραγραφή.

Θυμίζουμε ότι στη Θεσσαλονίκη, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, είχε εκδικαστεί η ίδια υπόθεση με κατηγορούμενο ιδιοκτήτη φροντιστηρίων ξένων γλωσσών ο οποίος συνεργάσθηκε με το Κέντρο της Μυτιλήνης  για τις εξετάσεις. Ο κατηγορούμενος είχε απαλλαγεί από τις κατηγορίες και τότε είχε παραπεμφθεί η δίκη στη Μυτιλήνη με κατηγορούμενη την ιδιοκτήτρια του κέντρου Ελευθέρων Σπουδών και τον σύζυγό της.

To top