Σκυταλοδρομία Λέσβου-Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το δρομικό γεγονός 320 Km

Σκυταλοδρομία Λέσβου-Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το δρομικό γεγονός 320 Km

Με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021 στην Πλατεία Σαπφούς ο αγώνας σκυταλοδρομίας που διέσχισε ολόκληρη τη Λέσβο και ο οποίος οργανώθηκε από τον Σύλλογο Δρομέων Λέσβου Lesvos Runners.

Πρόκειται για μια εμβληματική δραστηριότητα για το Γεωπάρκο Λέσβου. Η διαδρομή της σκυταλοδρομίας συναντά εμβληματικά μνημεία της φύσης και του πολιτισμού, τοπία ιδιαίτερου κάλλους, περιοχές οικολογικού ενδιαφέροντος και γραφικούς οικισμούς με χαμογελαστούς κατοίκους! Πρόκειται για την τρίτη συνεχόμενη διοργάνωση που πραγματοποιείται στο Γεωπάρκο Λέσβου. Η πρώτη πραγματοποιήθηκε το 2018 και η δεύτερη το 2019.

Οι δρομείς σε πολλές περιοχές συνοδεύθηκαν από μικρούς και μεγάλους φίλους και έτρεξαν μαζί τους διασχίζοντας 328 χιλιόμετρα περιμετρικά όλο το νησί της Λέσβου, μέσα από υπέροχα τοπία, εντυπωσιακούς γεωτόπους, παραδοσιακά χωριά αλλά και την μοναδικής αξίας προστατευόμενη περιοχή του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, προβάλλοντας μαγευτικές εικόνες του φυσικού πλούτου και των τοπίων της Λέσβου.

Η διαδρομή ξεκίνησε το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου στις 9.00 το πρωί και ολοκληρώθηκε την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου στις 17,30 το απόγευμα στην Πλατεία Σαπφούς, όπου η σκυτάλη κατέληξε εκεί όπου ξεκίνησε από πολλά  μέλη του Συλλόγου δρομέων Λέσβου οι οποίοι έτρεξαν μαζί το τελευταίο τμήμα της διαδρομής.

Το  Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου στις 8 το βράδυ οι δρομείς έφτασαν στην είσοδο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και πέρασαν από την ειδική πύλη που στήθηκε ειδικά για την εκδήλωση έξω από το Μουσείο.

Η σκυταλοδρομία γύρω από τη Λέσβο δεν είχε ανταγωνιστικό χαρακτήρα, ούτε έπαθλα ή μετάλλια. Στόχος των οργανωτών ήταν η συλλογική προσπάθεια και υποστήριξη ώστε συμπληρώνοντας ο ένας τον/την άλλο/άλλη να καταφέρουν να μεταφέρουν τόσο στους κατοίκους της Λέσβου όσο και στους επισκέπτες του νησιού την πεποίθηση ότι οι αποστάσεις υπάρχουν για να μας φέρουν κοντά, όχι για να μας απομακρύνουν, και αυτό δεν αφορά μόνο το τρέξιμο. Αυτές οι σκέψεις ήταν και το έπαθλο για τους διοργανωτές του αγώνα, η σκυτάλη και το φόντο της διαδρομής.

Η διοργάνωση περιλάμβανε 34 συνολικά σταθμούς αλλαγής. Σε κάθε σταθμό, ο/η δρομέας του προηγούμενου  σταθμού παρέδιδε μια σκυτάλη στον/στην επόμενο/η δρομέα, μέχρι να καταλήξει η σκυτάλη στο σημείο εκκίνησης, την Πλατεία Σαπφούς. Οι αλλαγές έγιναν σε οικισμούς ή άλλα χαρακτηριστικά σημεία του νησιού. Οι δρομείς που συμμετείχαν ήταν τόσο μέλη του Συλλόγου, αλλά και φίλοι του αθλήματος.

Η συνδιοργάνωση της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε από το Σύλλογο Δρομέων Λέσβου, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ και υποστηρίχθηκε από το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΕΣΒΟΥ, τον ΔΗΜΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ και τον ΔΗΜΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΛΕΣΒΟΥ. Οι διοργανωτές ευχαριστούν θερμά την ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, το ΛΙΜΕΝΙΚΟ και την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ.

Η εκδήλωση υποστηρίζεται από το έργο «Rural regeneration through systemic heritage-led strategies — RURITAGE», του Προγράμματος HORIZON 2020.

To top