Αναπλ.Υπουργός Ανάπτυξης στη Λέσβο:«Αυξημένα κίνητρα επενδύσεων στο Βόρειο Αιγαίο»

Αναπλ.Υπουργός Ανάπτυξης στη Λέσβο:«Αυξημένα κίνητρα επενδύσεων στο Βόρειο Αιγαίο»

Με πολλές αναφορές στο μεταναστευτικό και την εργαλειοποίησή του  από την Τουρκίας καθώς και στις επιπτώσεις του για τη Λέσβο, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας στο Διεθνές Συνέδριο για την Ελιά στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης τόνισε ότι η κυβέρνηση δίνει  έμφαση στην ανάπτυξη της Λέσβου και αυτό είναι δυνατό μέσω των χρηματοδοτικών εργαλείων. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο νέο Αναπτυξιακό νόμο  με τη μεγαλύτερη επιδότηση για το Βόρειο Αιγαίο, που φθάνει και το 75% καθώς και με την προκήρυξη του προγράμματος αγροδιατροφής.

Σε δήλωσή του  μετά το τέλος της ομιλίας του, τόνισε μεταξύ άλλων «Είμαστε μπροστά σε μεγάλες εξελίξεις.Βρισκόμαστε σε μια πορεία αναπτυξιακή έχουμε τα εργαλεία έχουμε τις χρηματοδοτήσεις. Πολύ σύντομα θα έχουμε και την προκήρυξη του καθεστώτος της αγροδιατροφής, επομένως η ελιά είναι στο επίκεντρο. Τέτοια αναπτυξιακά συνέδρια συμβάλλουν στην ανάπτυξη της περιοχής, βοηθούν στη μείωση της ανεργίας και για αυτό η πολιτεία θα είναι πάντοτε αγωγός και θα στηρίζει τα συνέδρια αυτά. Είμαι βέβαιος ότι το συνέδριο αυτό θα γίνει θεσμός».

Ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, είχε από το πρωί συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη και τον Δήμαρχο Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη ενώ μετά την ομιλία του μετέβη στο Επιμελητήριο όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Βαγγέλη Μυρσινιά και μέλη της διοίκησης.

 

To top