Το συγκινητικό βίντεο της Φίνος Films για τη Μάρθα Καραγιάννη

Το συγκινητικό βίντεο της Φίνος Films για τη Μάρθα Καραγιάννη

«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών η σπουδαία ηθοποιός Μάρθα Καραγιάννη το μεσημέρι της Κυριακής (18/9), ρίχνοντας σε βαρύ πένθος τον καλλιτεχνικό κόσμο αλλά και τους θαυμαστές της.

Η Μάρθα Καραγιάννη έγινε γνωστή μέσα από τη συμμετοχή της σε πρωταγωνιστικούς ρόλους στα μιούζικαλ που σκηνοθέτησε ο Γιάννης Δαλιανίδης για την Finos Film κατά τη δεκαετία του 1960.

Με αφορμή το θάνατό της, η Finos Film, μέσω των λογαριασμών της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δημοσίευσε ένα ιδιαίτερα συγκινητικό βίντεο με μια σειρά από στιγμές της Μάρθας Καραγιάννη στις ταινίες της εταιρίας παραγωγής.

Με την Finos Film συνεργάστηκε επί δεκαέξι χρόνια και στο διάστημα αυτό γύρισε 19 ταινίες, σημαδεύοντας με την αφοπλιστική της παρουσία τις μεγαλύτερες επιτυχίες της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου. Ταινίες που ακόμη και σήμερα προβάλλονται από την τηλεόραση, όπως τα Ζητείται Ψεύτης, Μερικοί Το Προτιμούν Κρύο, Ένα Κορίτσι Για Δύο, Κάτι Να Καίει, Οι Κληρονόμοι, Κορίτσια Για Φίλημα, Ραντεβού Στον Αέρα, Ο Ξυπόλητος Πρίγκηψ, Οι Θαλασσιές Οι Χάντρες, Νύχτα Γάμου, Μια Κυρία Στα Μπουζούκια, Γοργόνες Και Μάγκες, Η Ωραία Του Κουρέα, Το Ανθρωπάκι, Μαριχουάνα Στοπ και Ο Μάγκας Με Το Τρίκυκλο. Ανάμεσα σε αυτές και το Πεθαίνω Κάθε Ξημέρωμα του 1969, η δραματική ταινία στην οποία πρωταγωνίστησε στο πλάι του Κώστα Καζάκου, της Μάρθας Βούρτση και του Αγγελου Αντωνόπουλου.

 

To top