Επίθεση Μουτζούρη κατά Βαλσαμίδη: «Είναι προφανές ότι προετοιμάζει την κάθοδό του για τις εκλογές»

Επίθεση Μουτζούρη κατά Βαλσαμίδη: «Είναι προφανές ότι προετοιμάζει την κάθοδό του για τις εκλογές»

Επίθεση σε υψηλούς τόνους εξαπέλυσε ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης κατά του Περιφερειακού Συμβούλου Θοδωρή Βαλσαμίδη με αφορμή την πρόσφατη επιστολή του για την πορεία του δρόμου Αμπελικού – Σταυρού. Ο Περιφερειάρχη κάνει λόγο για “επεισόδιο αυτοπροβολής” ενώ χαρακτηρίζει “απομονωμένο” τον Θοδωρή Βαλσαμίδη. «Είναι προφανές πως ο κ. Βαλσαμίδη έχει ήδη μπει σε προεκλογική περίοδο προετοιμάζοντας την κάθοδό του στις επόμενες εκλογές στην Αυτοδιοίκηση. (…) «Αυτό που δεν είναι ωστόσο δικαίωμα του είναι η απαξίωση, τα «κατόπιν ενεργειών μου» και οι «υποδείξεις» προς την Περιφερειακή Αρχή για έργα που επί θητείας του ήταν στα συρτάρια και βγήκαν προεκλογικά και μόνο….» τονίζει μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης.

 

Αναλυτικά η γραπτή δήλωση του Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη  αναφέρει τα εξής:

«Στο νέο σκόπιμο επεισόδιο της αυτοπροβολής του απομονωμένου Περιφερειακού Συμβούλου Θοδωρή Βαλσαμίδη, (αυτή την φορά για το έργο της κατασκευής του νέου οδικού άξονα Αμπελικού – Σταυρού) για λόγους που ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί, σημειώνουμε τα εξής:
Η βελτίωση της επαρχιακής οδού Αμπελικού – Σταυρού είχε ενταχθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με τίτλο «Βελτίωση επαρχιακής οδού Αμπελικού – Σταυρού», συνολικού προϋπολογισμού 12.000.000,00 € (στον οποίο περιλαμβάνονται τέσσερα υποέργα, ως εξής: το υποέργο της ομώνυμης εργολαβίας, το υποέργο των απαιτούμενων απαλλοτριώσεων, το υποέργο των δαπανών ΟΚΩ και το υποέργο των δαπανών αρχαιολογίας).
Η αναγκαστική απαλλοτρίωση κηρύχθηκε με την αριθ. 94/29-10-2020 (ΦΕΚ 765/19-11-2020) απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Β. Αιγαίου.
Η δικάσιμος των απαλλοτριώσεων είναι στις 16-11-2022.
Αμέσως μετά η Περιφέρεια θα προχωρήσει την διαδικασία της δημοπράτησης προκειμένου το έργο να μπει στην τελική ευθεία υλοποίησης του.
Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί διαχρονικό αίτημα των φορέων και των κατοίκων της περιοχής, ξεκίνησε με την ανάθεση της μελέτης το 2007 και η σημερινή Περιφερειακή Αρχή είναι εκείνη που το «τρέχει» ώστε να το υλοποιήσει.
Δεν θα μπούμε στην διαδικασία να αναρωτηθούμε γιατί τόσα χρόνια μεγάλα έργα που σήμερα προχωράνε και βρίσκονται σε διαδικασία υλοποίησης είχαν βαλτώσει. Οι πολίτες έχουν και κρίση και αντίληψη.

Είναι προφανές πως ο κ. Βαλσαμίδης έχει ήδη μπει σε προεκλογική περίοδο, προετοιμάζοντας το έδαφος για την κάθοδο του στις επόμενες εκλογές στην Αυτοδιοίκηση. Κάτι που είναι αναφαίρετο δικαίωμα του φυσικά.
Αυτό που δεν είναι ωστόσο δικαίωμα του είναι η απαξίωση, τα «κατόπιν ενεργειών μου» και οι «υποδείξεις» προς την Περιφερειακή Αρχή για έργα που επί θητείας του ήταν στα συρτάρια και βγήκαν προεκλογικά και μόνο. Η αλαζονεία της εξουσίας, η οποία τον είχε κυριεύσει και τον είχε φτάσει να μιλά και να συμπεριφέρεται με πολιτική έπαρση δεν είναι καλός οδηγός για την συνέχεια της πολιτικής του καριέρας, εάν επιθυμεί».

To top