Διαμαρτυρία Μουτζούρη για τις καθυστερήσεις στο έργο του δρόμου Αγ. Παρασκευή- Πέτρα

Διαμαρτυρία Μουτζούρη για τις καθυστερήσεις στο έργο του δρόμου Αγ. Παρασκευή- Πέτρα

Τη διαμαρτυρία του για την καθυστέρηση στην τροποποίηση της μελέτης του οδικού άξονα Αγία Παρασκευή – Πέτρα εξέφρασε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης, μαζί με τους αντιπεριφερειάρχες Πανάγο Κουφέλο και Παναγιώτη Χριστόφα.

Ο Περιφερειάρχης μετέβη μάλιστα στο σημείο όπου προβλέπεται να ξεκινήσει το έργο – το οποίο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ 2014- 2020 με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση- κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την πορεία του, λόγω των καθυστερήσεων που έχουν προκύψει.

Θυμίζουμε ότι η μελέτη του συγκεκριμένου έργου «πέφτει» πάνω στη μελέτη του φράγματος Τσικνιά και απαιτείται η τροποποίησή της για να μπορέσουν να υλοποιηθούν και τα δύο έργα.

Ο Περιφερειάρχης κατήγγειλε ότι παρά τις υπουργικές δεσμεύσεις ότι σε δυο μήνες θα έχει ξεμπλοκάρει το έργο, ωστόσο το χρονικό αυτό διάστημα παρήλθε, χωρίς να υπάρξουν εξελίξεις.

 

Η ανακοίνωση του Περιφερειάρχη:

Σε συνέχεια της σημερινής επισκέψεως του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνου Μουτζούρη και των συνεργατών του στο σημείο ενάρξεως του έργου του οδικού άξονα Αγίας Παρασκευής – Πέτρας, υπήρξε επικοινωνία με τον Αντιπρόεδρο της Βουλής Χαράλαμπο Αθανασίου, στον οποίον ο Περιφερειάρχης μετέφερε την αναγκαιότητα να υπερκερασθούν άμεσα οι όποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες προκειμένου να προχωρήσει το έργο.
« Εκφράζουμε την βεβαιότητα ότι με την παρέμβαση του Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Αθανασίου θα ξεπεραστούν οι όποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες και το έργο θα προχωρήσει. Άλλωστε ο ίδιος έχει και στο παρελθόν παρέμβει καθοριστικά για το συγκεκριμένο έργο και το ίδιο θα πράξει και τώρα, ώστε να υλοποιηθεί ένα από τα μεγαλύτερα οδικά έργα στο νησί», δήλωσε ο Περιφερειάρχης.

To top