Αλκιβιάδης Στεφανής: Τοξικός και ενοχλημένος ο Ερντογάν -Η Ελλάδα είναι έτοιμη σε κάθε επίπεδο

Αλκιβιάδης Στεφανής: Τοξικός και ενοχλημένος ο Ερντογάν -Η Ελλάδα είναι έτοιμη σε κάθε επίπεδο

Τοξικό και ιδιαίτερα ενοχλημένο από τα κεκτημένα της ελληνικής διπλωματίας χαρακτήρισε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο πρώην υπουργός Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής.

Μιλώντας μάλιστα για την ελληνική διπλωματία, σημείωσε πως «σύναψε συμφωνίες με συμμάχους οι οποίοι θα μας βοηθήσουν γιατί ξέρουν ότι έτσι βοηθάνε τους εαυτούς τους».

Στις επιστολές με τις οποίες η Ελλάδα διεθνοποιεί τις τουρκικές απειλές, η Τουρκία δεν έχει παρά απαντήσεις με προχειρότητα, χωρίς τα ιστορικά και νομικά επιχειρήματα της Αθήνας, είπε ο κ. Στεφανής, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Η Τουρκία δεν απειλεί μόνο την Ελλάδα- είπε ο Αλκιβιάδης Στεφανής-  απειλεί και την παγκόσμια ισορροπία, αφού θα προσθέσει μια ακόμη σύρραξη στο νοτιοανατολικό άκρο της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ».

Ο κ. Στεφανής επισήμανε ότι «η απόσταση από την λεκτική στην επιχειρησιακή τοξικότητα είναι πολύ μεγάλη. Η Ελλάδα είναι έτοιμη σε κάθε επίπεδο. Έχουμε τεράστια εμπιστοσύνη στο προσωπικό των δυνάμεων ασφαλείας. Οι Έλληνες έχουν αποδείξει ότι αντιδρούν με ηρεμία και αποφασιστικότητα σε κάθε πρόκληση».

Παράλληλα υπενθύμισε ότι τα νησιά στο αρχιπέλαγος του Αιγαίου συνιστούν ειδικό επιχειρησιακό πεδίο, εξοπλισμένα με συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου.

«Η κατάσταση με την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες θα ξεπεράσει τα όρια της. Είδαμε τη στάση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, την επίσκεψη της Γαλλίδας υπουργού Εξωτερικών, την στάση της Γερμανίας. Ναι, θα μας βοηθήσουν γιατί βοηθάνε τους εαυτούς τους», τόνισε ο Αλκιβιάδης Στεφανής και συμπλήρωσε:

«Την ώρα που η Τουρκία πενταπλασιάζει το φόρο για διέλευση στα Στενά δημιουργώντας προβλήματα και στη μεταφορά των σιτηρών από την Ουκρανία, η Ελλάδα προσφέρει στη διεθνή κοινότητα τις εξαιρετικές σχέσεις που έχει δημιουργήσει και κάνει όλους να καταλάβουν ότι η σύμπραξη και οι συμφωνίες με άλλες χώρες είναι προς το συμφέρον της διεθνούς κοινότητας».

To top