Συμπαράταξη για νέο ΕΣΠΑ: «Είναι υψηλότερο από το τρέχον, απαιτείται άμεση ενημέρωση του Περιφερειακού Συμβουλίου»

Συμπαράταξη για νέο ΕΣΠΑ: «Είναι υψηλότερο από το τρέχον, απαιτείται άμεση ενημέρωση του Περιφερειακού Συμβουλίου»

Αίτημα προς τον Περιφερειάρχη  Κώστα Μουτζούρη για ενημέρωση σχετικά με το νέο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, το οποίο εγκρίθηκε από την ΕΕ καθώς και πρόταση για άμεση σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα την υλοποίηση του νέου ΕΣΠΑ,  υπέβαλαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης Συμπαράταξη. Η παράταξη συγχαίρει τη Διαχειριστική Αρχή για τις διαδικασίες δημόσιας διαβούλευσης στην οποία όπως τονίζει ήταν η μόνη που είχε διαρκή συμμετοχή ενώ σημειώνει το γεγονός ότι το νέο Περιφερειακό πρόγραμμα είναι υψηλότερο από το τρέχον.

Αναλυτικά η σχετική επιστολή αναφέρει τα εξής:

Πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ ότι εγκρίθηκε το νέο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για τη τρέχουσα προγραμματική περίοδο ύψους 394 εκ €. Αν και το πρόγραμμα διαμορφώθηκε σε πολύ χαμηλότερο επίπεδο από αυτό που είχε αποφασίσει η προηγούμενη κυβέρνηση και είχε ανακοινώσει προσωπικά στη τότε Περιφερειάρχη Χρ. Καλογήρου ο τ. πρωθυπουργός Α.Τσίπρας, δεν παύει να είναι υψηλότερο από το τρέχον.
Θα θέλαμε να συγχαρούμε τη Διαχειριστική Αρχή για όλες τις προσπάθειες της – και ειδικά για τις διαδικασίες δημόσιας διαβούλευσης στις οποίες η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ήταν η μόνη παράταξη με διαρκή συμμετοχή και συγκεκριμένες θέσεις – ώστε να φτάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα.
Διαβάζοντας στον τύπο τόσο τις ανησυχίες του κ.Περιφερειάρχη για την έλλειψη προετοιμασίας των φορέων (μεταξύ των οποίων είναι και η ίδια η Περιφέρεια) σε ότι αφορά την ωρίμανση των έργων, αλλά και του κ.Πλακωτάρη «για τη δυνατότητα των φορέων των νησιών μας να υλοποιήσουν ένα τόσο απαιτητικό πρόγραμμα με αρκετές καινοτόμες δράσεις για τις οποίες απαιτούνται μελέτες και σχεδιασμός», η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ζητά:
– Να αποσταλεί σε όλες τις παρατάξεις άμεσα το εγκεκριμένο κείμενο του ΠΕΠ Β.Αιγαίου
– Να ενημερωθεί το Περιφερειακό Συμβούλιο για τις δράσεις προετοιμασίας και ωρίμανσης που έχει υλοποιήσει η Περιφερειακή Αρχή τα τελευταία δύο χρόνια ανά άξονα δράσης μέσω χρηματοδοτήσεων από τους εθνικούς πόρους που η ίδια διαχειρίζεται.
– Να ενημερωθεί το Περιφερειακό Συμβούλιο για τις διαδικασίες που θα ξεκινήσουν άμεσα ώστε να υπάρξει ο αναγκαίος σχεδιασμός ειδικότερα για τον άξονα τοπικής ανάπτυξης, τον άξονα των κοινωνικών δράσεων και τον άξονα ενίσχυσης της ανθεκτικότητας των νησιών
Για το λόγο αυτό ζητούμε τη σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου το συντομότερο δυνατό με μόνο θέμα την υλοποίηση του ΕΣΠΑ».

Την επιστολή υπογράφουν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Συμπαράταξης: Γ.Αργυρούδη, Μ.Κάρλας, Μ.Νικολάρα, Γ.Σπιλάνης

To top