“Miramar” – Η Λέσβος σε ένα διεθνές δίκτυο σύγχρονης τέχνης

“Miramar” – Η Λέσβος σε ένα διεθνές δίκτυο σύγχρονης τέχνης

Η K-Gold Temporary Gallery, στο πλαίσιο της εξωστρέφειας της, συνίδρυσε το «MIRAMAR», ένα δίκτυο που αποτελείται από σημαντικούς πολιτιστικούς και ακαδημαϊκούς οργανισμούς της Μεσογείου. Το νεοσύστατο σώμα θα υποστηρίζει ενεργά την επαγγελματική ανάπτυξη αλλά και την κινητικότητα ανερχόμενων καλλιτεχνών και εργαζομένων της τέχνης. Επίσης, στοχεύει να δημιουργήσει ευκαιρίες για πολιτιστική ανταλλαγή με άξονα την αλληλεγγύη, την αμοιβαιότητα και τη φιλοξενία.

Ο Νικόλας Βαμβουκλής, διευθυντής της K-Gold Temporary Gallery και Έλληνας εκπρόσωπος του «MIRAMAR» συμμετείχε στην πρώτη συνάντηση του δικτύου στη Μασσαλία με σκοπό να συζητήσει πως θα προβληθεί η Λέσβος ως διεθνής προορισμός σύγχρονου πολιτιστικού ενδιαφέροντος μέσα από καινοτόμες καλλιτεχνικές δράσεις.

Τα υπόλοιπα ιδρυτικά μέλη του σχήματος είναι οι εννιά Σχολές Καλών Τεχνών του Γαλλικού Νότου (μεταξύ άλλων κορυφαίων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, παρίστανται η Εθνική Σχολή Φωτογραφίας της Αρλ και η Villa Arson της Νίκαιας) καθώς και άλλοι δραστήριοι φορείς από το Μαρόκο, την Κύπρο, την Ισπανία, την Αίγυπτο, την Αλγερία και το Λίβανο.

Η πρώτη δράση στη Λέσβο θα πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβριο του 2022 με ένα πρόγραμμα φιλοξενίας καλλιτεχνών στην Αγία Παρασκευή, σε συνεργασία με τη Σχολή Τέχνης και Design της Μασσαλίας και την υποστήριξη της Περιφέρειας Προβηγκίας, Άλπεων, Κυανής Ακτής.

Παράλληλα, αυτήν την εβδομάδα η K-Gold Temporary Gallery φιλοξενεί τις ερευνητικές ομάδες «A Natural Oasis?» και «Nordic Noise» με τη συμμετοχή καταξιωμένων επιμελητών τέχνης και συγγραφέων, σε συνδιοργάνωση με τη Μπιενάλε Νέων Δημιουργών της Ευρώπης και της Μεσογείου και το Πανεπιστήμιο του Άγκντερ.

To top