Εγκρίθηκε το νέο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας με 394 εκατ. ευρώ

Εγκρίθηκε το νέο ΕΣΠΑ  της Περιφέρειας με 394 εκατ. ευρώ

Αυξημένο κατά 46% -σε σχέση με το προηγούμενο- είναι το νέο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου  το οποίο εγκρίθηκε από τις Υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το  νέο  Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2021-2027»,  είναι συνολικού προϋπολογισμού 394.019.400 €.

Το πρόγραμμα υποβλήθηκε στις αρχές  καλοκαιριού και μετά από διαπραγμάτευση με τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τελικά εγκρίθηκε και θα τύχει της άμεσης ενεργοποίησης από το Φθινόπωρο του παρόντος έτους, όταν η Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου συγκροτήσει την Επιτροπή Παρακολούθησης και το θεσμικό πλαίσιο εφαρμογής ολοκληρωθεί.

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης ευχαριστεί τα στελέχη της ΕΥΔ ΕΠ Βορείου Αιγαίου, τον Διευθυντή της Γιώργο Πλακωτάρη για την καθοριστική συμβολή τους και τον αρμόδιο Αντιπεριφέρειαρχη Παναγιώτη Χριστόφα.

Σε συνέντευξη τύπου σήμερα ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης, μαζί με τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Προγραμματισμού Παναγιώτη Χριστόφα και τον γεωγραφικό Αντιπεριφερειάρχη Πανάγο Κουφέλο, παρουσίασαν τα βασικά σημεία και τους στόχους του νέου προγράμματος.

To top